Malda su vysk. J. Ivanausku Kauno kunigų seminarijoje (2012 03 01)
Paskelbta: 2012-03-01 12:28:29

Kovo 1 dieną Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje iškilmingas šv. Mišias aukojo vyskupas Jonas Ivanauskas, naujai paskirtasis Kaišiadorių vyskupijos ganytojas. Kartu su ilgamečiu dėstytoju, arkivyskupijos augziliaru Eucharistiją šventė prel. prof. Vytautas Steponas Vaičiūnas OFS, seminarijos vadovybė.

Sakydamas homiliją, vyskupas J. Ivanauskas pažymėjo, jog dažnai atrodo, kad Evangelija pilna paradoksų, neįmanomų dalykų. Ganytojas linkėjo nepamiršti, kad daug kur šiandien vyrauja pasaulio logika, besivadovaujanti vien tik praktiniais sumetimais. Didelė tragedija, kai ji užima viską. Tuomet tiesiog nelieka vietos vilčiai, viskas lieka negyva raide. Tada, kai „žmogaus širdies šventovėje atsiranda kertelė Dievo logikai“, pasak vyskupo, galima pajusti Evangelijos grožį, juo dalytis ir gyventi.

Baigiantis Mišioms seminarijos rektorius mons. Aurelijus Žukauskas nuoširdžiai dėkojo vyskupui už metus, praleistus seminarijoje ir VDU KTF dirbant pedagoginį darbą. Už šilumą, tėvišką rūpestį kiekvienu ekscelencijai dėkojo ir klierikų atstovai.

Po šv. Mišių seminarijos bendruomenė drauge nusifotografavo su netrukus į Kaišiadorių vyskupiją išvyksiančiu vyskupu Jonu Ivanausku.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune