Vyskupo Algirdo Jurevičiaus žodis DIDŽIAJAM KETVIRTADIENIUI
Paskelbta: 2020-04-09 10:42:51

Didįjį ketvirtadienį savo žodį Kauno arkivyskupijos tikintiesiems, kunigams, diakonams, vienuoliams, pasauliečiams skiria vyskupas Algirdas Jurevičius.

Šią dieną, kai Bažnyčia mini Eucharistijos ir Šventimų sakramento įsteigimą, ganytojas primena, jog Paskutinės vakarienės metu Viešpats Jėzus paliko Bažnyčiai patį save duonos ir vyno pavidalais. Kiekvieną kartą, švęsdama Eucharistiją, Bažnyčia sudabartina ne tik Paskutinės Vakarienės, bet ir Kristaus kančios, mirties ir prisikėlimo įvykį.

„Jūsų patirtis karantininėje Lietuvoje yra panaši į Jėzaus patirtį, nes šiandien Bažnyčia mini ir Jėzaus suėmimą bei įkalinimą. Vienykimės dvasioje su šia Viešpaties Jėzaus patirtimi ir melskime, kad ši situacija kuo greičiau pasikeistų į gera“, – sako vyskupas Algirdas, drąsindamas arkivyskupijos bendruomenę.

Daugiau – vaizdo reportaže (aut. Gediminas Jonas Urbonas).

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune