Atnaujintos sužadėtinių programos savanorių mokymai Šeimos centre (2012 03 09–10)
Paskelbta: 2012-03-14 09:29:55

Kovo 9–10 d. arkivyskupijos Šeimos centre vyko Atnaujintos sužadėtinių programos mokymai. Juose dalyvavo 22 nauji savanoriai, atsiliepę į kvietimą įsitraukti į savanorišką veiklą rengiant sužadėtinius Santuokos sakramentui. Ypač džiugina, kad tarp jų – 8 poros, kurios galės suteikti sužadėtiniams ne tik žinių, bet ir pasidalyti savo šeimos patirtimi.

Mokymus vedė Lietuvos šeimos centro direktorė Dalia Lukėnienė. Ji suteikė susirinkusiems daug teorinės ir praktinės medžiagos. Be to, dalyviai turėjo galimybę atlikti sužadėtiniams skirtus pratimus, suvaidinti šeimos gyvenimo situacijas, aptarti užduotis mažesnėje grupėje ir pasidalyti savo asmeniniais liudijimais. Atsakyti į klausimą: „Kas man yra Dievas?“ susirinkusieji buvo pakviesti pasinaudojant koliažo technika.

Pradžioje labai entuziastingai įsitraukusių į mokymus dalyvių veiduose antrąją seminaro dieną jau buvo galima išvysti ir nerimo šešėlių. Juk mokslai pasirodė rimti, praktikos dirbant su sužadėtiniais nėra, o atsakomybė tikrai nemaža. Bet visus viltingai nuteikė žinia, kad nebūtina žinoti visko, o iškilusiais sunkumais visada bus galima pasidalyti su didesnę praktiką turinčiais vedėjais bei grupinių supervizijų metu. Kiti mokymai numatomi balandžio 27–28 d. (tema „Krikščioniškas požiūris į lytiškumą“) ir gegužės 19–20 d. (Grupinis darbas).

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune