Trečiadienio susitikime jaunimui – keliaujanti Paulinos ir Manto Kuraičių šeima (2020 05 20)
Paskelbta: 2020-05-21 10:34:27

Nuotraukos – Agnietės Čisler

Ypatingą gegužės savaitę, kurioje šv. Jono Pauliaus II bei Kauno miesto gimtadieniai, arkivyskupijos Jaunimo centro kiemelyje gausu dovanų. Iš tiesų mylimas popiežius buvo vienas labiausiai keliaujančių pasaulyje, aplankęs 129 valstybes. O jo vardu pavadintame ir Kaune esančiame Piligrimų centre tarnaujanti Paulinos ir Manto Kuraičių šeima taip pat noriai užsimeta kuprines, į rankas pasiima nedidelius vaikus ir leidžiasi į piligrimystę. Malonu „Pagaliau trečiadienį“ pasikviesti juos  į svečius ir su jais kalbėtis!

Taip ir padarėme gegužės 20 d., o ir Paulinos linkėjimą Jums užfiksavome: „Kodėl norėjau išvažiuoti? Jaučiau, kad aplinkui labia daug triukšmo. Buvo apstu veiklos: tarybų, renginių, savanorysčių. Visko. O triukšme sudėtinga susipažinti su savimi. Išvykus atsidūriau tarsi „niekieno“ žemėje – kurioje esu nepažįstama bei kitų nepažįstu pati. Tada ir kilo klausimas: Kaip tą, ką darau šiandien, nulemia kas esu rytoj? Ir jei neturi didelio kasdienio triukšmo, save pažinti gali visur, kur esi.“

Pokalbį su Paulina ir Mantu Kuraičiais buvo galima stebėti gyvai apsilankant kiemelyje ir per tiesioginę transliaciją iš jo.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune