Seminaras būsimiesiems sužadėtinių grupių vadovams (2020 06 12–13)
Paskelbta: 2020-06-18 18:31:55

Birželio 12–13 d. Kaune vyko seminaras būsimiesiems sužadėtinių grupių vadovams. Tai jau šeštasis seminaras iš mokymų ciklo, skirto savanoriams parengtii. Po karantino tai buvo pirmasis kartas, kai susitikimas vyko gyvai, išlaikant visas Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas. Į Kauno arkivyskupijos konferencijų salę susirinko sutuoktinių poros ne tik iš Kauno, bet ir iš Vilkaviškio vyskupijos. Seminarą vedė doc. dr. Nijolė Liobikienė, jame buvo gilinamasi į lytiškumo ir gyvybės apsaugos temas.

„Kol vaikas yra motinos įsčiose jis nėra saugus. Mes kartais nenorime pripažinti to, ką matome, ir pritaikyti žmogaus teisių principų nuo pradėjimo momento. Kai kalbame, kad šeima turi rūpintis žmogumi, tai kalbama apie rūpinimąsi nuo pradėjimo iki natūralios mirties. Reikia tarnauti ne mirčiai, o gyvybei. Bažnyčia labai aiškiai pasako, kad gyvybės davėjas yra Viešpats. Mes esame pašaukti perduoti meilę ir perduoti gyvybę“, – kalbėjo lektorė.

Buvo diskutuojama ir visuomenėje  „karštais“ homoseksualumo, aborto, eutanazijos klausimais. Nors salėje dalyviai sėdėjo toliau vienas nuo kito, bendrystė jautėsi ir per atstumą, o nagrinėjamos temos kėlė daug naujų klausimų ir diskusijų.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune