LSMUL Kauno klinikose pašventintas naujas Ambulatorinis diagnostikos centras (2020 10 08)
Paskelbta: 2020-10-08 14:06:18

Nuotrauka – Juozo Vaitkevičiaus (pirmoji) ir Kauno klinikų

Spalio 8 dieną Kaune kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ pašventino Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų bendruomenei ir svečiams pristatytą naują Ambulatorinį diagnostikos centrą. Iškilmėse dalyvavo LR sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, LSMU rektorius prof. habil. dr. Remigijus Žaliūnas, LSMUL Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius, kiti garbūs svečiai.

Naująjį Ambulatorinį diagnostikos centrą Klinikų miestelyje pašventinęs kardinolas šia proga atkreipė susirinkusiųjų dėmesį, jog pastato pašventinimas, o per jį ateinantis Dievo palaiminimas yra skiriamas ne tik sienoms, bet ypač žmonėms, kurie čia dirbs, tai yra visai medikų bendruomenei, ir tiems, kurie čia lankysis ieškodami jų pagalbos.

Kaip pranešama Kauno klinikų informacijoje, naujas pastatas leis teikti kokybiškesnes ambulatorines paslaugas visos Lietuvos pacientams, o darbuotojams užtikrins modernias erdves darbui.

Senosiose patalpose Konsultacinė poliklinika pradėjo veikti dar 1940-aisiais ir išgyveno ne vieną rekonstrukciją. Istorinis senosios Konsultacinės poliklinikos pastatas įtrauktas į architektūrinio paveldo sąrašą, jokie pakeitimai jame nebuvo galimi, todėl nuspręsta statyti naują pastatą Kauno klinikų miestelyje.

Bendras Ambulatorinio diagnostikos centro plotas – 6.500 kv. m. Planuojama, kad naujasis pastatas pacientams duris atvers dar šių metų gale. Numatoma, kad jame per dieną apsilankys 2000-2500 pacientų. Naujame centre pacientams sveikatos priežiūros paslaugas teiks 14 įvairių specialybių gydytojų.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune