Virtuali žinia iš Jaunimo centro: meilę reikia treniruoti (2020 11 25)
Paskelbta: 2020-11-26 12:50:26

Gaudžiant informaciniam triukšmui apie pandemiją, permainas valdžioje ar net jau ir kalėdines dovanas, arkivyskupijos Jaunimo centre įvyko jaukus trečiadienio pokalbis su komunikacijos specialiste Kristina Lasiene. Pirmą kartą iš Kristinos išgirdome, kad meilę turime treniruoti! Iš tiesų, juk ir popiežius Pranciškus prieš ketverius metus pasiūlė netikėtą akibrokštą Bažnyčiai – prieš pat Kristaus Karaliaus Visatos Valdovo iškilmę švęsti Vargstančiųjų dieną.

Kristina liudijo apie savo kelionę per liūdesį, pyktį ir net visišką abejingumą, iš kurių Viešpats išvedė per akistatas su vargstančiais žmonėmis. Šiandienos akimirką pašnekovė taip įvardijo: „Dievas duoda šeimos namus, kad visą gyvenimą treniruotum meilę. Įsivaizdavau, kad kai susituoksime, gyvensime tartum sode, kuriame žydės medžiai, skraidys fazanai, valgysime vaisius. O iš tiesų, kai susituokėme, pajutau, kad esame juodos žemės sklype. Turime kauptuką ir galime pradėti sodinti. Ir tik tai, ką patys pasodinsime, augs ir taps sodu, kuriuo kartu grožėsimės senatvėje. Kai į sodą atsitempsime suoliuką...“

Kitas „Pagaliau trečiadienis“ – gruodžio 2 d. 16 val. Svečiuose – mokytoja Gabrielė Rakašytė. Pokalbiu „Kas nėra Adventas?“ šį kartą griausime mitų apie Advento laikotarpį „dangoraižius“.

Susitikimui internete tereikia atsisiųsti ZOOM programėlę, patogiausia į kompiuterį. 
LIVE transliacijos nuoroda skelbiama Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro feisbuko paskyroje trečiadienį 15 val.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune