Žinia iš pokalbio Jaunimo centre: per Adventą labiau atsigręžkime į Viešpaties duodamas progas (2020 12 02)
Paskelbta: 2020-12-04 11:43:07

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras po trečiadienio, gruodžio 2 d., virtualaus pokalbio jaunimui dalijasi žinia, jog jauni žmonės, startavę kelionėje per Adventą, turėjo daug klausimų, tad į juos reikėjo atsakymų. Vengdami nežinios į tradicinį Jaunimo centro trečiadienį jaunimo sielovados bendradarbiai pasikvietė mokytoją Gabrielę Rakašytę ir uždavė jai visai (ne)vaikiškų klausimų.

„Dažniausiai suaugėliškai šuoliuojame per Advento žemę bandydami strimgalviais nuveikti per metus nenuveiktus gerus darbus ir dovanomis išdovanoti neištartus meilės žodžius“,– į Gabrielę kreipėsi Jaunimo centro vadovė Agnė Grigaitytė.

„Iš tiesų naivu galvoti, kad vienas geras darbas per Adventą, prieš šventas Kalėdas, atsveria per visus metus nepadarytus darbus. Kita vertus, gera žinoti, kad bent šiuo metu atsigręžiame į Viešpaties mums patikėtas progas“,– dalijosi viešnia.

Jaunimo centras dėkoja Gabrielei už galimybę pažvelgti į Adventą paprasčiau – nereikia užsibrėžti didelių tolių, o reikėtų čia ir dabar stabtelėti dešimčiai sekundžių.

Tos pačios dienos vakare arkivyskupo kvietimu jaunimas rinkosi į Advento rekolekcijas (gyvai ir virtualiai) Kauno arkikatedroje, o čia buvo ganytojo paraginti rimtai imtis adventinio, o gal ir visų metų pasiryžimo – kasdien skaityti Šventąjį Raštą, plačiau >> .

Parengta pagal arkivyskupijos Jaunimo centro informaciją 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune