Ganytojų vaizdo sveikinimai 2020 m. šv. Kalėdų proga
Paskelbta: 2020-12-31 09:00:35

„Brangieji, šventų Kalėdų džiaugsmas skirtas ne tik šioms dienoms. Jis skirtas visiems metams, visam gyvenimui!“ – sako Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis KĖVALAS savo sveikinime, kuriame mini ir slegiantį pandemijos metą.

„Tačiau, būdami pilni vilties, įkvėpimo ir tikėjimo, mes visa galime įveikti, nes Dievas atėjo į mūsų tarpą, kad mus sustiprintų, pradžiugintų ir įkvėptų. Būkite pasveikinti!“ – sakoma  sakoma džiugiai sveikinant visus sulaukusius Viešpaties Gimimo švenčių.

Arkivyskupo kalėdinis sveikinimas – vaizdo reportaže (aut. Gediminas Jonas Urbonas).

--------------

Artėjant šventoms Kalėdoms savo sveikinimo žodžiu su žmonėmis dalijęsis kardinolas Sigitas TAMKEVIČIUS SJ sakė, jog svarbiausia  Kalėdų žinia – jog Dievui mes rūpime. Jėzus ateina kaip Išvaduotojas iš netikėjimo, nemeilės ir nevilties. Jis neša ramybę ir džiaugsmą. 

„Jei reikėtų atsakyti į klausimą, ko labiausiai šiandien stokojame – džiaugsmo ar pinigų, sakyčiau – džiaugsmo. Galima turėti daug pinigų ir skendėti liūdesyje, o vargingai gyvenant – džiaugsmo nestokoti“, –  sako kardinolas Sigitas, kalbėdamas apie dalijimąsi džiaugsmu kaip didžiausią pasitarnavimą, kurį galime šiandien atlikti savo aplinkoje. 

Kardinolo kalėdinis sveikinimas – vaizdo reportaže (aut. Gediminas Jonas Urbonas). 

--------------------

 „Šiais metais mums labiausiai reikia Viešpaties“, – sako Kauno arkivyskupas emeritas Lionginas VIRBALAS SJ, dalydamasis šventų Kalėdų džiaugsmu.

„Tiesiog apstulbina, jog pats Viešpats ateina į mūsų šeimas, į mūsų gyvenimą, kad mus perkeistų, mus apšviestų. Tad iš visos širdies linkiu džiugių švenčių nepaisant tamsos aplinkui“, – sakoma ganytojo kalėdiniame sveikinime, linkit išsaugoti širdyse atneštą viltį.

Arkivyskupo kalėdinis sveikinimas – vaizdo reportaže (aut. Gediminas Jonas Urbonas).

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune