Ganytojų vaizdo sveikinimai 2020 m. šv. Kalėdų proga
Paskelbta: 2020-12-31 09:00:35

„Brangieji, šventų Kalėdų džiaugsmas skirtas ne tik šioms dienoms. Jis skirtas visiems metams, visam gyvenimui!“ – sako Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis KĖVALAS savo sveikinime, kuriame mini ir slegiantį pandemijos metą.

„Tačiau, būdami pilni vilties, įkvėpimo ir tikėjimo, mes visa galime įveikti, nes Dievas atėjo į mūsų tarpą, kad mus sustiprintų, pradžiugintų ir įkvėptų. Būkite pasveikinti!“ – sakoma  sakoma džiugiai sveikinant visus sulaukusius Viešpaties Gimimo švenčių.

Arkivyskupo kalėdinis sveikinimas – vaizdo reportaže (aut. Gediminas Jonas Urbonas).

--------------

Artėjant šventoms Kalėdoms savo sveikinimo žodžiu su žmonėmis dalijęsis kardinolas Sigitas TAMKEVIČIUS SJ sakė, jog svarbiausia  Kalėdų žinia – jog Dievui mes rūpime. Jėzus ateina kaip Išvaduotojas iš netikėjimo, nemeilės ir nevilties. Jis neša ramybę ir džiaugsmą. 

„Jei reikėtų atsakyti į klausimą, ko labiausiai šiandien stokojame – džiaugsmo ar pinigų, sakyčiau – džiaugsmo. Galima turėti daug pinigų ir skendėti liūdesyje, o vargingai gyvenant – džiaugsmo nestokoti“, –  sako kardinolas Sigitas, kalbėdamas apie dalijimąsi džiaugsmu kaip didžiausią pasitarnavimą, kurį galime šiandien atlikti savo aplinkoje. 

Kardinolo kalėdinis sveikinimas – vaizdo reportaže (aut. Gediminas Jonas Urbonas). 

--------------------

 „Šiais metais mums labiausiai reikia Viešpaties“, – sako Kauno arkivyskupas emeritas Lionginas VIRBALAS SJ, dalydamasis šventų Kalėdų džiaugsmu.

„Tiesiog apstulbina, jog pats Viešpats ateina į mūsų šeimas, į mūsų gyvenimą, kad mus perkeistų, mus apšviestų. Tad iš visos širdies linkiu džiugių švenčių nepaisant tamsos aplinkui“, – sakoma ganytojo kalėdiniame sveikinime, linkit išsaugoti širdyse atneštą viltį.

Arkivyskupo kalėdinis sveikinimas – vaizdo reportaže (aut. Gediminas Jonas Urbonas).

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune