Vilties šviesa nušvis Apsireiškimo koplyčia Šiluvoje (2021 02 12)
Paskelbta: 2021-02-10 20:57:08

Nuotraukos – Šiluvos šventovės (Eriko Sinkevičiaus ir Justinos Sebeckytės )

Šiluvos šventovė dalijasi žinia, jog vasario 12 d. vakarą, visai artėjant vasario 13-osios Marijos dienai, viena iš didžiųjų šventovių – Apsireiškimo koplyčia – bus ypatingai apšviesta. Šiluva it dvasinis švyturys nepaliauja rodyti kelio, išsklaido tamsą, priglaudžia atstumtuosius, suteikia viltį praradusiems, padeda atverti duris beldžiantiems.

Vasario 12 d. 20 val. tiesioginę transliaciją bus galima stebėti Šiluvos šventovės feisbuko paskyroje bei „Mano Raseiniai“ interneto svetainėje ir feisbuko paskyroje, taip pat arkivyskupijos YouTube kanalu. 

„Apsireiškimo stebuklo simbolis, unikalus architekto Antano Vivulskio modernizmo architektūros kūrinys – Apsireiškimo koplyčia Šiluvoje, nuo vasario 12 d. 20 val. taps ne tik dvasiniu, bet ir regimuoju šviesos simboliu. Apšvietimo darbai, prie kurių finansavimo prisidėjo Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Šiluvos parapija, simboliškai baigti tęsiantis pandeminiam laikotarpiui. Nuo vasario mėnesio pastate esantys vitražai bei unikali pastato išorė taps nušviečiančiu kelrodžiu vietos gyventojams, piligrimams, visiems kelio ieškantiems žmonėms“, – rašoma Šiluvos šventovės pranešime.

Jame, be to, prisimenama, kaip vilties šviesa sklido iš Šiluvos prasidėjus pandemijai – „Šviesos žemėlapis“ buvo atsvara COVID-19 žemėlapio tamsai. Tuo metu ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje žmonės būrėsi Rožinio maldai bei Lietuvos Carito akcijai, siekdami praskaidrinti tamsą bei padėti labiausiai pandemijos paliestiems. Tęsiantis pandemijai, taip pat ir šviesos poreikiui, akcija virto nebe virtualiu žemėlapiu, o fiziškai esančia Šviesos koplytėle, kurią galima rasti už Apsireiškimo koplyčios, o joje kiekvieno trokštančiojo intencija ir šiandien yra palydima malda bei žvakės liepsna (žr. apie  galimybę paprašyti maldos >>).

Šiluvos šventovė ir Šiluvos parapija dėkoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai, Raseinių rajono savivaldybei ir religinio turizmo skatinimo Šiluvoje darbo grupei, UAB „Audiotonas“, Vidai Ačienei bei visiems prisidėjusiems prie to, jog Šiluvoje esanti šviesa it dvasinis švyturys būtų matomas kiekvieno keliaujančiojo akiratyje.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune