Caritas akcija „Padėk mano vargstančiai mamai“ Kaune (2012 05 05)
Paskelbta: 2012-05-07 22:12:15

Fotografijos Gedimino SALMANAVIČIAUS

Fotografija Gedimino Salvanavičiaus

Artėjant Motinos dienai Lietuvos Caritas pakvietė mūsų arkivyskupijos Kauno I dekanato karitiečius kartu dalyvauti akcijoje „Padėk mano vargstančiai mamai“.

Akcija buvo surengta šeštadienį, gegužės 5 dieną, prie Kauno arkikatedros bazilikos. Didžiulė palapinė kvietė savo šūkiu „Gerumas mus vienija”. Joje šalia parapijų Caritas stendų puikavosi Vaikų dienos centrų darbeliai. Ypač žaismingumu ir spalvingumu išsiskyrė Senamiesčio vaikų dienos centro sukurti suvenyrai.

Fotografija Gedimino Salvanavičiaus

Nepakartojamą įspūdį padarė į šią akciją atvykę linksmieji cirko artistai iš Palemono parapijos Vaikų dienos centro. Jų atlikti cirko numeriai pritraukė nemaža žiūrovų, kurie atsidėkojo kad ir kuklia auka.

Akcijoje apsilankė ir Lietuvos Caritas generalinis direktorius kun. Robertas Grigas. Popietiniu laiku dvasinga giesme, šiltu žodžiu ir įvairiais kepinukais sutiko aukotojus Šilainių Šventosios Dvasios parapijos jaunimo grupė su karitietėmis.

Akcijos aukos bus panaudotos Vaikų dienos centrų poreikiams, paremtos vargingesnės šeimos. Dėkingumu ir meile alsuojanti akcija buvo abipusė dovana pasitinkant Motinos dieną.

Fotografija Gedimino Salmanavičiaus

„Vaikai labai nuoširdžiai ruošėsi šiai šventei. Vieni gamino saldainius, kiti gėles iš popieriaus ir įvairius žaismingus dirbinius iš molio“, – šventės įspūdžiais dalijosi vienas Lietuvos Caritas šventės koordinatorių Gediminas Salvanavičius, pabrėžęs, jog vaikai patys drąsiai kalbino ir vaišino saldainiais praeivius bei kvietė juos susipažinti su Caritas veikla. – Džiaugiamės, kad kauniečiai neliko abejingi ir noriai aukojo vargstančioms mamoms ir vaikams“ (žr. išsamiau Lietuvos Caritas pranešimą >>).

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune