Šventojo Juozapo metams skirta gyvoji piligrimystė iš Tytuvėnų į Šiluvą (2021 06 19)
Paskelbta: 2021-06-22 11:23:19

Nuotraukos – Juozo Kamensko

Birželio 19 d., šeštadienį, leidomės į dar vieną gyvosios piligrimystės žygį – šįkart atvirą visiems piligrimams ir skirtą Šventojo Juozapo metams. Net 60 piligrimų keliavo 10 km atstumą maršrutu Tytuvėnai–Šiluva.

Grupę lydėjo kun. Artūras Kazlauskas. Dieną pradėjome ekskursija po Tytuvėnų vienuolyno ansamblį bei skanavome vietoje keptų bandelių. Ruošdamiesi iškeliauti, pirmiausia išklausėme kun. Artūro katechezės apie piligrimystę. Jis priminė, kad nepatogumai yra piligrimystės ir mūsų gyvenimo dalis. Dievas visada buvo su mumis ir dėl mūsų, yra su mumis ir dėl mūsų ir bus su mumis ir dėl mūsų.

Eidami meldėmės Rožinį, klausėmės dar vieno impulso ir turėjome laiko eiti tyloje savo tempu. Atvykę į Šiluvos šventovę, piligrimystę užbaigėme šv. Mišių šventimu Apsireiškimo koplyčioje.

Gyvosios piligrimystės žygiai dar kartą primena: piligrimams nėra blogo oro; piligrimas keliaudamas nešasi ypatingą intenciją, o bendrystė su kitais ir su Dievu padeda įveikti net didžiausius nepatogumus ir išbandymus.

Jono Pauliaus II piligrimų centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune