Sužadėtinių programos vedėjų mokymai arkivyskupijos Šeimos centre (2012 05 20)
Paskelbta: 2012-05-23 08:40:08

Gegužės 20 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centre vyko sužadėtinių programos būsimųjų vedėjų mokymai  tema „Grupinis darbas“. Mokymus vedė Telšių krizių centro vadovė psichologė Vanda Benaitienė, jau ne vienus metus talkinanti rengiant savanorius Šeimos centruose visoje Lietuvoje. Džiugu, kad šiuose tęstiniuose mokymuose dalyvauja net 8 sutuoktinių poros, kurios savo žiniomis ir patirtimi dalysis su būsimaisiais jaunavedžiais.

Mokymų dalyviai turėjo galimybę įgyti teorinių žinių, kaip vadovauti grupėms, taip pat patys patirti, ką reiškia dalyvauti grupėje. Psichologė V. Benaitienė pateikė daug praktinių užduočių, pasidalijo savo įžvalgomis ir patirtimi, įgyta vedant sužadėtinių grupeles. Kaip užmegzti kontaktą su grupės nariais, kaip juos motyvuoti darbui, kaip atpažinti gynybinius mechanizmus ir nugalėti savo baimes – šie ir panašūs klausimai buvo gvildenami mokymų metu. Taip pat pasinaudojant pasaka „Eglė – žalčių karalienė“ dalyviai pabandė pažvelgti į savo asmenybę ir atpažinti kylančius jausmus ir galimus sunkumus grupės vedimo eigoje. Buvo aptarti darbo poroje privalumai ir grėsmės. „Svarbu išlikti autentiškam ir savimi. Nuo mūsų asmenybės priklauso 70 proc. sėkmės“, -– pabrėžė psichologė.

Per mokymus tėveliai galėjo saugiai palikti savo vaikus, nes jiems buvo parengta atskira programėlė. Kiti sužadėtinių programos vedėjų mokymai tema „Santuokos sakramentas“ numatomi birželio 9 d.

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune