Susitikime „Širdis ir kūnas iš tiesų gyvi“ – misionierių iš JAV liudijimas: kas gydo žaizdas ir sugrąžina Kristui (2021 09 29)
Paskelbta: 2021-09-30 09:30:12

Nuotraukos – organizatorių

Rugsėjo 29 d. vakarą VDU akademinės sielovados bendradarbiai pakvietė akademinę bendruomenę bei visą jaunimą į renginį Kaune lytiškumo tema „Širdis ir kūnas iš tiesų gyvi“.

Susitikimo svečiai buvo misionieriai iš JAV – Andrew Comiskey, Abbey Foard ir Marco Casanova. Jie priklauso „Dykumos versmių“ tarnystės komandai. Jos tikslas – padėti žmonėms būti laisviems bei išsigydyti savo žaizdas ir būti vyrais ir moterimis, kokiais Viešpats yra pakvietęs būti mus sukurdamas. Į susitikimą gyvai ir virtualiai jungėsi gausis būrys dalyvių bei akademinės bendruomenės iš visos Lietuvos.

Gyvendami kasdienybėje, neretai susiduriame su vienokiais ar kitokiais iššūkiais, kurie mus sužeidžia. Nemaža dalis žaizdų yra susijusios su lytiškumu. Būtent lytiškumo tema ir buvo kertinis šio susitikimo akcentas. Visi trys svečiai yra be galo charizmatiškos asmenybės, per Dievo malonę pajėgę priimti ir peržengti savo sužeidimus, tiek susidurdami su bendravimo iššūkiais, tiek siekdami atpažinti ir priimti savo tikrąjį lytiškumą.

Susitikime misionieriai dalijosi asmeninėmis patirtimis, kaip Dievas perkeitė jų širdis ir vėl sugrąžino į vietą tas dalis, kurios buvo atskirtos žaizdų. Jie įkvėpė susirinkusiuosius gyvai ar per nuotolį viltimi ir raginimu gręžtis į Kristų.

Kalbėtojai pabrėžė, jog kiekvienas turime dalykų, kuriuose esame sužeisti, ir tik gręžimasis į Kristų yra tai, kas gali mus sugrąžinti į Vienovę, kuriai esame pašaukti.

Svečiai priminė bendruomenės svarbą. Tai terpė, kurioje keliaujama tikėjimo keliu drauge su žmonėmis – priimančiais, auginančiais ir kartu gydančiais. Svarbus ir dvasinis palydėtojas – žmogus, kasdienybėje kartu keliaujantis tikėjimo kelionę, padedantis atpažinti Dievo veikimą mūsų gyvenime.

Susitikimo pabaigoje misionieriai iš JAV pakvietė maldoje atverti širdį Viešpačiui ir leistis būti Jo paliečiamiems ten, kur Jo artumo labiausiai reikia.

Ona Eigirdaitė,

VDU akademinės sielovados koordinatorė

 Vaizdo įrašą žr. čia

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune