Džiaugsmo sekmadienį – džiugi jaunųjų savanorių bendrystė su arkivyskupu (2021 12 12)
Paskelbta: 2021-12-14 11:57:14

Gruodžio 12 dieną, trečiąjį Advento sekmadienį, šventėme Kauno arkivyskupijos jaunųjų savanorių padėkos dieną drauge su mūsų ganytoju arkivyskupu Kęstučiu Kėvalu.

Dieną pradėjome šv. Mišiomis Kauno arkikatedroje bazilikoje. Arkivyskupas Kęstutis homilijoje priminė, kas yra mūsų džiaugsmo šaltinis, ir kreipė širdis link gimsiančio Jėzaus.

Po šv. Mišių keliavome į Kauno kuriją suvalgyti šventinių pietų bei drauge išgerti arbatos, pasidalyti savanorystės įspūdžiais ir pabūti džiugioje bendrystėje.

Antroje dienos pusėje gavome nuostabią dovaną – galimybę apsilankyti Nacionaliniame Kauno dramos teatre ir visiems kartu pažiūrėti spektaklį „Aš – Moljeras“.

Labai dėkojame mūsų ganytojui arkivyskupui Kęstučiui, už rūpestį ir džiugų buvimą kartu ir visiems savanoriams, kurie nepailsdami dalijasi savo talentais ir džiugesiu.

Jono Pauliaus II piligrimų centro telkiami jaunieji savanoriai – moksleiviai, studentai – talkina per įvairias arkivyskupijos šventes (ypač didžiuosius atlaidus Šiluvoje), patarnauja arkikatedroje, rengia bendraamžius Sutvirtinimui bei kitaip dalyvauja arkivyskupijos gyvenime būdami šviesusis, jaunasis jos veidas, dosnus džiaugsmo ir pagalbos. 

Jono Pauliaus II piligrimų centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune