Šeimų ir sužadėtinių piligrimystė Šiluvoje: mažus ir didelius suvienijusi kelio bendrystė (2024 06 08)
Paskelbta: 2024-06-12 08:54:14

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

Birželio 8 d. net 109 piligrimai – šeimos su vaikais ir sužadėtiniai – keliavo žiediniu Šiluvos maršrutu. Gyvoji piligrimystė prasidėjo šv. Mišiomis Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikoje, po kurių visi susitiko prie Piligrimų centro. Čia, pasivaišinę spurgomis ir kava, lydimi Šiluvos klebono kunigo Šarūno Petrausko, piligrimai keliavo iki Šviesos koplytėlės, kur trumpai pasimeldė ir uždegė žvakę už šeimas ir būsimą kelionę.

Susitikti su savimi, su kitais ir su Dievu kvietė Jono Pauliaus II piligrimų centro vadovas Mantas Kuraitis, lydėjęs grupę viso žygio metu. Kiekvienas keliavo savo ritmu – juk amžiaus skirtumas tarp vyriausio ir jauniausio piligrimo buvo 70 metų! Mažiausi dalyviai „žygiavo“ vežimėlyje ar ant tėvelių pečių, vyresnieji vaikai su dviratukais, o lengviausia buvo sužadėtiniams, kurie keliavo nepaleisdami vienas kito rankų. Nuo grupės neatsiliko ir augintiniai, suteikdami vaikams daug gerų emocijų.

Susipažinimo žaidimas, trumpas atokvėpis, Rožinio malda visus suvienijo bendrystei. Kelias neprailgo: mišką keitė pieva su raudonuojančiomis žemuogėmis, paukštelių čiulbėjimą – karvių bliovimas, kaitrą – nesmarkus lietutis. Visko buvo apsčiai ir kartu su psalmininku norėjosi tarti: „Viešpats yra mano Ganytojas, – man nieko netrūksta. Žaliose pievose mane paguldo, prie ramių vandenų gano“ (Ps 23, 1–2).

Pasiekus poilsio vietą, Paulina Kuraitienė pasidalijo liudijimu apie tai, kaip medaus mėnesį su vyru Mantu praleido keliaudami Šventojoje Žemėje ir kaip piligrimystė gali padėti santuokoje ištikus krizei.

Pasivaišinę Šiluvoje keptu bulvių plokštainiu ir pyragu bei šiek tiek pailsėję, piligrimai patraukė Šiluvos šilu, apmąstydami Kryžiaus kelio stotis. Pasikeisdamos kryžių nešė sužadėtinių poros, o vaikai prie kiekvienos stoties skaitė apmąstymus.

Susikaupę ir įveikę 9 km atstumą žygio dalyviai pasiekė Švč. Mergelės Marijos Apsireiškimo koplyčią. Čia kunigas Šarūnas Petrauskas piligrimams suteikė palaiminimą, o Piligrimų centre visi pasivaišino ledais. Nuostabus gamtovaizdis, bendra malda, kunigo palaiminimas, bendrystės jausmas nei vieno nepaliko abejingo. Po žygio ne visi skubėjo namo – kai kurie dalyviai iki vėlumos tebesidalijo įspūdžiais ir dvasine patirtimi.

 Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune