Vyrų vasaros stovykla Palendriuose: palaimintas broliškos bendrystės laikas
Paskelbta: 2024-08-30 11:21:04

Nuotraukos – Ernesto Liutkaus

Rugpjūčio 15–18 d. vyrai iš visos Lietuvos kampelių rinkosi į Šv. Benedikto vienuolyną Palendriuose. Vienuolyno teritorijoje jau ketvirtą kartą iš eilės vyko Vyrų stovykla.

Šiais metais atvyko net 100 vyrų iš 20 skirtingų Lietuvos rajonų. Jauniausias dalyvis buvo 21-erių metų, o vyriausias – 70 m. Skirtingų kartų ir patirčių turintys vyrai mėgavosi Viešpaties palaiminta broliška bendryste.

Renginyje pranešimus skaitė doc. dr. Vincentas Vobolevičius ir renginio organizatorius Martynas Asakavičius. Užtarimo pamaldas vedė kunigas Arnoldas Valkauskas ir tėvas Stasys Kazėnas SJ. Dalyviai turėjo unikalią galimybę būti palaiminti Šventojo Kryžiaus relikvija.

Visi džiaugėsi susipažindami su benediktinų buitimi ekskursijoje po vienuolyną. Tradiciškai daug vyriškų emocijų virė sporto dienos popietėje, dalyviai varžėsi traukdami virvę, stumdami mikroautobusą, mesdami svorius, lenktyniaudami vandenyje.

„Pirmą kartą dalyvauju ir nuo pirmos dienos stovykloje pajutau ypatingą ir stiprų Šventosios Dvasios veikimą“, – teigė Bernardas iš Klaipėdos. „Trečią kartą dalyvauju stovykloje ir kiekvieną kartą būdamas čia jaučiu, kaip nurimsta protas, atsipalaiduoja kūnas, atsigauna ir džiaugsmo prisipildo siela“, – dalijosi Audrius iš Vilniaus. „Ši stovykla tikra Dievo malonė. Norėčiau, kad vieną dieną mano sūnus Jonas (10 m.) taip pat čia atvyktų“ – kalbėjo Audrius iš Pakruojo.

Renginio tikslas buvo stiprėti dvasiškai, emociškai ir fiziškai, tapti geresniu vyru, broliu, sūnumi, tėvu, žmogumi. Kita Vyrų stovykla Palendriuose – 2025 m. rugpjūčio 20–23 d. Registracija prasidės kitų metų gegužės mėn.

Už paramą dėkojame Lietuvių katalikų religinei šalpai, Palendrių Šv. Benedikto vienuolynui, UAB „Medicus LT“. Organizatoriai – Martynas Asakavičius ir savanorių komanda.

Rengėjų informacija

 

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune