Paroda Šiluvos piligrimų centre Švč. Mergelei Marijai
Paskelbta: 2024-05-24 17:55:26

Nuo gegužės, Švč. Mergelės Marijos mėnesio, Šiluvos piligrimų centre galima išvysti Mergelės Marijos istorinių skulptūrų parodą. Mergelė Marija – tarpininkė, kurios kelias veda link Dievo. Joje atsiskleidžia unikali moters, motinos patirtis, kurioje telpa ne tik Apreiškimo garbė, tačiau ir milžiniškas skausmas akimis matyti kankinamą Sūnų bei rankose laikyti Jo mirusį kūną. Vis dėlto tai ir kelias atgimimo link. Naujoji Ieva tampa visų Motina per buvimą Motina Dievo.

Skirtingo laikotarpio skirtingų autorių kurtose skulptūrose atliepiamas bei atskleidžiamas Mergelės Marijos grožis, kuris pasireiškia vidiniu spinduliavimu. Kaip kad medis savimi ir savyje skleidžia gyvybę, taip ir šios skulptūros tarsi atliepia lietuviškųjų Rūpintojėlių tradiciją.

Tad ši paroda apie Švč. Mergelės Marijos gyvenimą, kelią ir nesibaigiančią viltį pasitikint Dievu. O galbūt tai ištiesta ranka, primenanti, jog gyvenimo kelyje esame ne vieni. Nes Šiluvos šventovėje neužmirštama, jog jei kartais sunku keliauti link Dievo, visada galime kliautis Marijos, Motinos Dievo, ištiesta ranka.

Paroda parengta ses. Reginos Teresiutes SJE.

Parodą aplankyti galite adresu: M. Jurgaičio a. 17A, Šiluva
Trečiadieniais–šeštadieniais nuo 10.00 val. iki 18.00 val. bei sekmadieniais nuo 10.00 val. iki 16.00 val.

VšĮ Šiluvos piligrimų centro informacija

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune