Kunigų vasaros kursas Liškiavoje kaip brangus kvapus aliejus ir gaivinanti rasa
Paskelbta: 2024-08-29 14:48:44

Nuotrauka – iš vaizdo įrašo

Kauno arkivyskupija jau trečius metus organizuoja vasaros kunigų kursus. Rugpjūčio 26–28 d. trijų dienų kurse buvusiame dominikonų vienuolyne Liškiavoje dalyvavo 25 kunigai iš visos Lietuvos.

Kauno arkivyskupija ir šį kartą parengė kokybišką programą, aktualią dabartinei akimirkai, kurioje esame kaip pasaulis ir kaip vietinė Bažnyčia Lietuvoje. 

Pranešimus skaitė kunigas dr. Ramūnas Norkus („Išpažinties paslaptis kunigo tarnystėje“), politologė dr. Emilija Pundziūtė-Gallois („Kaip suprasti Rusiją“), psichologė Lina Dirmotė („Psichologinės vidinės ramybės prielaidos“), kunigas dr. Gediminas Jankūnas („Dūžtantis laivas, Apd 28 ir Sinodinė Bažnyčia“, II d.). Visi pranešėjai sugebėjo paskatinti gyvą diskusiją. Klausimų ir atsakymų laikas buvo iki galo išnaudotas.

Kurso metu visi išgyvenome 133 psalmę:  „Štai kaip gera ir kaip malonu, kur žmonės gyvena vienybėje! Tai lyg brangus aliejus <...>. Tai lyg Hermoną gaivinanti rasa, kuri krinta ant Ziono kalnų.“ Būti kartu yra džiaugsmas, atgaiva ir palaima, kurią atneša brangus kvepiantis aliejus ir rasa, krintanti ant išdžiūvusių Ziono kalnų. Gražiausia ir maloniausia viso kurso dalis buvo galimybė būti kartu. Su mumis kartu visą laiką buvo Kauno arkivyskupijos ganytojai – arkivyskupas Kęstutis Kėvalas ir vyskupas Saulius Bužauskas. Mus taip pat aplankė Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, kurio vyskupijoje yra Liškiava.

Kunigai dažnai dalyvauja daugelyje susitikimų, seminarų ar konferencijų, kurių tikslas yra praktiniai tarnystės ir pastoracijos aspektai. Kunigiškas kursas Liškiavoje išsiskyrė iš kitų susitikimų tuo, kad suteikė daug erdvės ir laisvės kiekvienam kunigui mylinčioje broliškoje atmosferoje pasakyti, kas vyksta jo širdyje. Kiekvienas turėjo galimybę pasakyti, kas jį džiugina, apie ką svajoja, kas jam skauda, kas nepasisekė, kas glumina, kur jam reikia pagalbos. Per šias asmenines dalijimosi akimirkas mes visi labai praturtėjome ir paskatinome vieni kitus.

Kunigas Rastislavas Dluhý CSSR

 

 

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune