Artėjant globėjo Šv. Jono Krikštytojo gimtadieniui, dovana Kaunui – šventinė susitikimų savaitė (2024 06 18–23)
Paskelbta: 2024-06-17 09:08:55

Artėja birželio 24-oji, kai švenčiame Šv. Jono Krikštytojo Gimimą. Kauno arkivyskupija tądien švenčia savo dangiškojo globėjo dieną ir šia proga dalijasi džiaugsmu su miestu bei dovanoja jo gyventojams šventinę susitikimų savaitę. Su birželio 18–23 d. programa kviečiame susipažinti čia >>.

PDF (parsisiųsti)

Kauniečiai ir miesto svečiai laukiami jau žinomuose ir pamėgtuose susitikimuose-pokalbiuose kavinėje su kunigais, taip pat visiems atviruose koncertuose bei maldos vakaruose.

Renginiai vyks miestiečiams patogiu metu – vakarais ir bus telkiami Kauno senamiestyje, gerai pažįstamose vietose – greta Rotušės aikštės (kavinėje „Antis rūsy“, Rotušės a. 1) ir greta Santakos (arkivyskupijos kiemelyje, Papilio g. 3, bei Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje, Papilio g. 7).

Minėtoje kavinėje (nuo 17.30 val.) numatyti pokalbiai, diskusijos su svečiu iš JAV misionieriumi Peteriu Herbecku (jis kartu su dr. Peteriu Williamsonu (JAV) ir Bohušu Živčáku (Slovakija) yra šių metų Misijų savaitės svečiai, plačiau apie juos žr. teksto apačioje), su kunigu, LR kariuomenės kapelionu pulkininku leitenantu Remigijumi Butkevčiumi, kunigu Moze Mitkevičiumi (Vilniaus arkikatedra bazilika) ir kunigu Artūru Kazlausku (Kauno arkikatedra bazilika). Pokalbių temose –evangelinė Jono Krikštytojo misija šiandienai (plg. Luko evangeliją), žmogaus tapatybė, Biblija mūsų gyvenime – ar verta skaityti? bei sekmadienio šventimas – ar švęsti? Viena iš temų, kad ir šventinėje programoje, bus skirta daugelį neraminančiai temai – bijoti karo ar jam ruoštis?

Arkivyskupijos kiemelyje per visus vakarus nuo 19 val. skambės koncertai su žinomais ir dar jaunais, talentingais atlikėjais (kunigu Erastu Murausku, retro ansambliu „Randevu“, Osvaldu Petraška ir kitais). Programoje atras džiaugsmo įvairiausio skonio muzikos mylėtojai. Tai dainuojamoji poezija, teatralizuota, džiazo, tarpukario Lietuvos populiarių melodijų, klasikinių ir sakralinių kūrinių programa.

Nuo 20.30 val. vakarais iš Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčios po Santaką sklis šlovinimo giesmės. Maldos vakaruose – grupė vyresniųjų ir labai jaunų Dievo šlovinimu užsidegusių širdžių. Galima atvykti kartu pašlovinti, susitikti su dvasininkų pokalbio – kad ir neilga valandėlė bažnyčioje gali atverti širdį, gali tiesti kelią link kitų žmonių ir Dievo.

Birželio 24-ąją, 12 val., Šv. Jono Krikštytojo Gimimo iškilmėje, Kauno arkikatedroje bazilikoje melsimės už Kauną ir Kauno arkivyskupiją. Kauno arkivyskupo metropolito Kęstučio Kėvalo vadovaujama liturgija bus švenčiama kartu su arkivyskupijos kunigais, parapijų bendruomenių atstovais. Bus teikiami kasmetiniai arkivyskupijos garbės apdovanojimai už metų tarnavimą pasižymėjusiems bendruomenės nariams.

Miesto misijų akimirkos (2022, 2023 m.)


 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune