Jaunimo lyderiai sėmėsi įkvėpimo Sielovados pagalbininkų akademijoje (SPA) (2021 11 20)
Paskelbta: 2021-11-25 15:08:21

Nuotraukos – Urtės Šedvilaitės

Popiežius Pranciškus, kviesdamas švęsti 36-ąją Pasaulinę jaunimo dieną, sakė: „Visame pasaulyje matėme daugybę žmonių, taip pat daugybę jaunų žmonių, kovojančių už gyvenimą, sėjančių viltį, ginančių laisvę ir teisingumą, taikdarių ir tiltų statytojų. Kad pasaulis vėl atsistotų ant kojų, jam reikia jūsų jėgų, entuziazmo ir aistros.“ 

Dėmesio, mes suradome tuos žmones, apie kuriuos kalbėjo popiežius Pranciškus, – tai Kauno arkivyskupijos jaunimo sielovados bendradarbiai!

Lapkričio 19–20 d. Kauno arkivyskupijos jaunimo Sielovados pagalbininkų akademijoje (SPA) susitiko daugiau nei pusė šimto bendradarbių. Katechetai, tikybos mokytojai, parapijų jaunimo vadovai, katalikiškų organizacijų lyderiai ir parapijose savanoriaujantys jaunuoliai atsiliepė į galimybę stiprinti darbo su jaunimu kompetencijas bei susitikti su kolegomis.

Pirmasis įkvėpimas – kun. Alessandro Barelli SDB ir jo kvietimas atnaujinti tikinčiųjų ir kunigų tarpusavio santykius. Kun. Alessandro klausė: „Kada paskutinį kartą jus pietauti pakvietė kunigas? O kada paskutinį kartą jūs pietauti pakvietėte kunigą?“

Šiam įkvėpimui tinkamai nugulti į sąmonę padėjo komanda „Impro Kaunas“ bei poilsis pirties garuose.

Šeštadienio sesijoje narpliotas jauno žmogaus palydėtojo vaidmuo. Kaip būti su jaunuoliu, kad jis jaustųsi išklausytas, nesugėdintas bei saugus, dėstė supervizorė Rita Škriadaitė–Vrubliauskė ir socialinė darbuotoja Kristina Mačiulytė.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras pristatė naują metodinį įrankį – kortelių žaidimą „Klausimai atviriems pokalbiams“. Jaunimo centro vadovė Agnė Nazarenko sakė: „Tinkamas klausimas, užduotas tinkamu metu, gali pakeisti viską. Šis žaidimas kviečia sužinoti nuostabių dalykų apie savo draugus ir susipažinti su naujais žmonėmis. Meskite šalin pokalbius apie orą ir griebkite klausimus atviriems pokalbiams.

Gražiausia vieta susitikti – Zalensų sodyba! Esame dėkingi jos šeimininkams bei darbuotojams.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija 

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune