Katechezės besirengiantiems sakramentams Šv. Antano Paduviečio parapijoje (2023 03 21)
Paskelbta: 2023-03-24 16:46:55

Nuo praeitų metų spalio kiekvieną antradienį Kauno Šv. Antano Paduviečio parapijoje vyksta pasirengimo sakramentams katechezės, kurias veda kunigas Stasys Blinstrubis bei kviestiniai svečiai.

Suaugusieji, besirengiantys priimti sakramentus, Pirmosios Komunijos vaikų tėvai, parapijos savanoriai ir visi norintys gilina savo tikėjimo žinias, klausia, diskutuoja ir kartu keliauja tikėjimo keliu.

Kovo 21 d. katechezę tema „Šv. Mišios“ pradėjome giesme, po kurios kunigas Stasys susirinkusiems pasakojo apie šv. Mišių prasmę krikščionio gyvenime, paaiškino eigą bei aptarė Kristaus buvimo Eucharistiniais pavidalais slėpinį. Taip pat skatino mąstyti apie asmeninį santykį ir tikėjimą Kristaus buvimu Euharistijoje bei sąmoningai dalyvauti šv. Mišiose. Mokymą baigėme malda, po kurios besirengiantys sakramentams bei norintys prisijungti tėvai rinkosi į diskusiją mažesnėse grupelėse.

Džiaugiamės, kad į antradienio katechezes susirenka apie šimtas klausytojų. Tikime, kad kiekvienas mokymas padeda drąsiau žengti tikėjimo keliu, o antra galimybė yra dalyvauti Šventosios Dvasios savaitgalyje Šiluvoje kovo 24– 26 d., kur dar labiau užsidegs dalyvaujančių širdys Dievo meile.

Kauno Šv. Antano Paduviečio parapijos informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune