50 jaunų krikščionių priėmė kvietimą susitikti pašaukimų šeimai renginyje „Ateik į pasimatymą!“ (2024 04 28)
Paskelbta: 2024-04-30 08:46:42

Nuotraukos – Ramvydo Romankevičiaus ir Pašaukimų sielovados komandos

„Ateik į pasimatymą!“ – šis kvietimas gerą mėnesį sklandė ne tik interneto platybėse, bet ir įvairiose Kauno vietose: kavinėse, ledainėse, turizmo centruose, bibliotekose, bendruomenių susibūrimuose ir net šalia legendinės pasimatymų vietos – Laisvės alėjos fontano. 50 žmonių atsiliepė į kvietimą ir balandžio 28 d. dalyvavo šeimos pašaukimui skatinti skirtame renginyje „Ateik į pasimatymą!“. Renginį organizavo Kauno arkivyskupijos Pašaukimų sielovados komanda, balandžio 12–28 d. minėjusi „Pašaukimų savaitę 2024“.

23–39 metų krikščionims, ieškantiems poros bendratikių tarpe, skirtą renginį pradėjo profesionalus šeimyninis styginių duetas „Duo Viola“ – charizmatiškieji Laimis Krunglevičius ir Gertrūda Beinarytė-Krunglevičienė. Ką tik į renginį atėję dalyviai ne tik džiaugėsi dieviška muzika, bet ir turėjo galimybę susipažinti prie desertų stalelio, užmegzti kontaktą.

Dievas – Nr. 1

Po styginių dueto pasirodymo šeimos liudijimą sakė Donatas ir Margarita Kubiliai, akcentavę tikėjimo svarbą šeimoje. Pokalbį moderavo Greta Vorobjovaitė-Juškaitienė.

Pašnekovai liudijo, kad prieš sutikdami vienas kitą jie meldėsi už savo būsimą sutuoktinį(-ę). Margarita pasidalijo malda, kuria meldėsi (aut. George von Lengerke), ir paliko jos kopijų dalyviams. Įdomu, kad savo būsimą vyrą ji sutiko praėjus vos 2 mėnesiams, kai pradėjo melstis. Juos suvedė katalikiškas aktyvaus laisvalaikio klubas „SALTUS“ (registracija į klubą el.p.klubas.saltus@gmail.com).

„Statykite į priekį Dievą. Tada bus viskas tvarkoj. Jis padarys, kad ateitų tas, kas turi ateiti, ir tada, kada turi ateiti. Dievas pažadėjo, kad visada bus su tavim. Su Jo pagalba savo antrąją pusę matysite visai kitomis spalvomis“, – įsitikino Donatas Kubilius.

Būti savimi ir nestokoti atvirumo

Margarita patarė iki sutinkant savo būsimąjį(-ąją) skirti laiko patiems save pažinti, tobulinti, auginti, vertybėms puoselėti, kad taptų geresniu būsimu vyru ar žmona.

„Pastangos ieškoti ir nesustoti yra vertos to žmogaus, kurį ateity sutiksite. Jis bus dėkingas, kad nepraradote vilties, kad ieškojote, stengėtės surasti būtent jį“, – kalbėjo Margarita Kubilienė.

Ieškantiems poros D. Kubilius ragino nesėdėti namuose, o jau sutikus kandidatą svarbu išlikti savimi. „Nebūkit kažkuo kitu, niekam nereikia Leonardo di Caprio ar Angelinos Jolie. Visiems reikia unikalaus tavęs! Tu gimei, nes pasaulis be tavęs daugiau nebegalėjo. Taigi du patarimai: būkite savimi ir daugiau atvirumo“, – rekomendavo Donatas.

Pašnekovai atskleidė, kad kartu rašo Poros dienoraštį. Jame fiksuoja, ką tądien kartu nuveikė, sukūrė, kaip vienas dėl kito stengėsi, kaip vienas kitame pamatė Dievo veikimą ir pan.

Žaidimas „Pasimatymas“ – susipažinimui

Po Margaritos ir Donato Kubilių šeimos liudijimo atėjo vakaro kulminacija – žaidimas „Pasimatymas“, kurį vedė susipažinimo žaidimų ekspertė Aldona Matonytė. Jos kolekcijoje – net 1001 žaidimas! O sužaisti per ilgiau nei valandą spėta tikrai ne visus: dalyviai krykštavo žaisdami „Kaubojų“, vienas kitą labiau pažino pasinėrę į žaidimą „Turgavietė“, „Žuvis ir tinklas“ bei kitus. Žaidimai privertė vienas į kitą labiau įsižiūrėti, galbūt net akį mirktelti, o vėliau ir apkabinti ar apsikeisti kontaktais.

Klegesys, juokas ir bendras vardiklis – tikėjimas – dalyvius suvienijo draugėn. Po žaidimų sesijos dalyviai buvo pakviesti vakarą užbaigti stebint saulėlydį ant Jėzuitų bažnyčios stogo.

Organizatoriai tiki, kad vakaro metu užmegztą santykį galbūt vėliau pavyks užauginti iki šeimos.


---
Dėkojame visiems dalyviams, kad išdrįsote ir atėjote! Tai pirmas žingsnis, o juk žinome, kad tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo vieno žingsnio.

LAUKITE TĘSINIO!

Skirmantė Javaitytė
 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune