Lietuvos tikybos mokytojai ir katechetai stiprino pašaukimą ir liudijimą vasaros kursuose
Paskelbta: 2024-08-23 09:52:05

Liepos 8–11 d. Telšių seminarijoje vyko Lietuvos tikybos mokytojams ir katechetams skirti vasaros kursai tema „Malone išrinkti., Gailestingumo vedami, gyventi drąsiai įkvėpti. Tikybos mokytojo vaidmuo abejingumo ir izoliacijos akivaizdoje“. Renginyje dalyvavo tikybos mokytojai ir katechetai iš visos Lietuvos.

Kursus vedė mokytojas ir katechetas, katechezės konsultantas Davidas Wellsas iš Jungtinės Karalystės. Mokymų metu lektorius kvietė renginio dalyvius įsigilinti į kylančius šio laikmečio iššūkius skelbiant Evangeliją, analizuoti visuomenės pokyčius bei ieškoti būdų, kaip skaityti laiko ženklus ir perduoti tikėjimą naujojo liberalizmo aplinkoje.

Kursų dalyviai dalijosi savo pedagogine patirtimi, įžvalgomis ir aktyviai diskutavo apie šiandienos mokytojo vaidmenį visuomenės vertybių formavime, ieškojo sprendimų, kaip liudyti tikėjimą kasdienybėje.

Kiekvieną dieną Lietuvos vyskupai aukojo šv. Mišias, melsdamiesi įvairiomis intencijomis ir kvietė mokytojus būti drąsiems bei ištikimiems liudijant tikėjimą, nepaisant iššūkių, su kuriais jie susiduria šiandieninėje visuomenėje.

Kursus organizavo Kauno arkivyskupijos, Šiaulių ir Telšių vyskupijų Katechetikos centrų darbuotojai.

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

 

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune