Jaunasis Caritas – įkvėptas veikti! Žygis su Klaipėdos jaunimu
Paskelbta: 2024-06-13 19:20:53

Kelerius paskutinius metus Kauno arkivyskupijos dekanatuose – Jurbarke, Kėdainiuose, Ukmergėje ir Raseiniuose įgyvendinami įvairaus pobūdžio projektai, skatinantys jaunimą įsitraukti į savanoriškas veiklas. Vietos dekanatų Carito koordinatoriai daug dėmesio skiria jaunuolių ugdymui, juos skatina padėti skirtingoms socialinėms grupėms bei prisideda prie įvairių jaunimo iniciatyvų.

Viena iš tokių iniciatyvų – Jurbarko ir Raseinių jaunųjų karitiečių įgyvendinami projektai, kurie finansuojami iš savivaldybių biudžetų. Jaunimas šiuose regionuose organizavo ,,Atvirų durų dienas“, kurių metu supažindino bendruomenėje esančius jaunus asmenis su Carito veiklomis bei kvietė įsitraukti.

Dar viena šauni idėja – susitikimas su Klaipėdos jaunaisiais karitiečiais. Jų karitatyvinės veiklos spektras išties platus: nuo globos namų gyventojų ir senelių jų namuose lankymo iki anglų kalbos klubo. Tikimės, kad tam tikras veiklas, užsiėmimus galėsime įgyvendinti ir Jurbarko bei Raseinių parapijose.

Susitikimo su Klaipėdos jaunaisiais karitiečiais metu per 30 jaunuolių keliavome į Priekulę ir kartu nužygiavome daugiau nei 12 kilometrų. Tarp Klaipėdos Carito savanorių yra užsienio studentų iš Japonijos, Vietnamo, Nigerijos, Turkijos, Egipto, Ukrainos. Jaunimui buvo suteikta puiki galimybė ne tik patobulinti anglų kalbos žinias, bet ir sužinoti daugiau apie skirtingas kultūras. Prieš žygį buvo iškeltas tikslas susipažinti su kuo daugiau asmenų, ir tai puikiai pavyko. Viena iš Jurbarko jaunųjų karitiečių įvardijo visų susitikime dalyvavusiųjų vardus!

Žygio pradžioje aidėjusį juoką pabaigoje keitė rimtis ir susikaupimas. Juk tikrai nebuvo lengva, bet kaip jaunimas sakė: ,,Buvo tikrai verta“! Grįžus į stovyklavietę visi dalijosi žygio akimirkomis, vakarieniavo, žaidė žaidimus ir kalbėjo apie įgyvendinamas veiklas savo parapijose. Labiausiai žygeiviai džiaugėsi naujomis pažintimis, kartu praleistu laiku ir pasisemtu įkvėpimu veikti.

Didžiausios padėkos Klaipėdos jauniesiems karitiečiams, kurie taip svetingai mus priėmė. Visi išvykome su tikslu ir vėl susitikti!

Kauno arkivyskupijos Carito informacija

Ganytojo žodis

BROLIAI SESERYS, šiandien mūsų užduotis – nenusiminti, save dovanoti kitiems meilės būdu ir šitaip mūsų krašte įtvirtinti vienybę, solidarumą per save leidžiant Dievo Dvasiai įeiti į pasaulį, būti Jos kanalu. Dievas ieško tokių liudytojų, kurie gyventų tiesa ir dvasia ir Jo artumą dovanotų pasauliui.
Tegu ŠVENTOJI DVASIA kreipia, džiugina ir drąsina mūsų širdis skelbti Gerąją Naujieną.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune