Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2016 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Šilinėse – solisto L. Mikalausko koncertinė programa šv. Jonui Pauliui II atminti
KUR: Šiluva

Šilinių atlaiduose piligrimų laukia ir kultūrinės dovanos. Rugsėjo 10 d. vyks Arūno RAUDONIAUS giesmių ir liudijimų vakaras.

Rugsėjo 11 d. – tarptautinių konkursų laureatai Liudas MIKALAUSKAS (bosas) Audronė JUOZAUSKAITĖ (fortepijonas) atliks koncertinę programą „Keliaujant su šv. Jonu Pauliumi II“. Programoje – tekstai ir dainos pagal šv. Jono Pauliaus II žodžius, kompozitorius Placido Domingo jaunesnysis, tekstus į lietuvių kalbą vertė sesuo Liucija Grybaitė FMA.

Koncertų Šiluvos bazilikoje pradžia – 19 val. (po vakaro šv. Mišių).

Koncertai Šilinėse

-----

„Šios programos iniciatorė sesuo salezietė Liucija Grybaitė FMA kartą į vieną mūsų susitikimą atnešė kompaktinę plokštelę su dainomis, parašytomis pagal šv. Jono Pauliaus II žodžius. Tai tapo didžiuliu stimulu sukurti programą apie mūsų tautai itin brangaus šventojo gyvenimo kelią popiežystės link. Juolab kad man viename miuzikle teko vaidinti Karolį Vojtylą, tad mokėjau daug jo tekstų, maldų, citatų, kurios jau seniai ieškojo galimybės atgimti scenoje. Taip atsirado programa, kalbanti vien tik Popiežiaus širdimi ir žodžiais. Originale dainos skamba itališkai, angliškai ir ispaniškai, tačiau norėjome, jog jos būtų suprantamos Lietuvos publikai, todėl paprašėme sesers Liucijos išversti tekstus į lietuvių kalbą. Šios dainos - kažkas naujo mūsų religinės muzikos padangėje, tikiuosi, kad jos atneš naujų apmąstymų ir klausytojų širdims“, – sako dainininkas Liudas Mikalauskas.

Programą sudaro dainos pagal šv. Jono Pauliaus II poeziją, kurios buvo sukurtos asmenine operos solisto Placido Domingo iniciatyva. Muzikos autorius – solisto sūnus, kompozitorius, bendravardis Placido Domingo jaunesnysis.

Pasak paties Domingo, šios dainos turėtų prabilti ne tik tikintiesiems, bet ir kiekvienam, kuris brangina šv. Jono Pauliaus II atminimą. Atminimą žmogaus, kuris pašventė savo gyvenimą tarnystei Dievui ir žmonijai.

„Mums patiems tai yra dar viena galimybė prisiliesti prie šio Dievo maratonininko gyvenimo, drauge bandant įspėti, kokia buvo jo begalinės energijos paslaptis. Juk Karolis Vojtyla buvo toks pat žmogus, kaip ir mes visi, turėjęs tik du tuščius delnus ir didelį tikėjimą Dievu. Tikimės, kad ir kiekvieną klausytoją ši programa sustiprins ir padrąsins eiti tikėjimo keliu, nuolat ieškant Dievo ir laukiant Jo atsakymų.“