Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2017 m. kovo 18 d., šeštadienis

„Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikai“ – 45! Paminėjimas Kaune
KUR: Kaunas

Šiemet sukanka 45-eri metai, kai 1972 m. kovo 19 d. Simne buvo išleistas pirmasis „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ numeris. Jo redaktorius buvo (tuomet kunigas) arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius. Prie „LKB kronikos“ leidimo, platinimo prisidėjo daugybė žmonių, ypač seserų vienuolių. Nuolat persekiojant sovietiniam KGB, per 1972–1989 metų laikotarpį pogrindžio sąlygomis buvo išleistas 81 numeris, atskleidęs tūkstančius Bažnyčios ir tikėjimo diskriminacijos faktų, o jo leidėjai dėl to patyrė skaudžią sovietinių kalėjimų ir tremčių tikrovę.

Kovo 18 d. 16 val. arkivyskupijos muziejuje (Valančiaus g. 6, Kaunas) – „LKB kronikos“ 45-mečio paminėjimas su jos leidėjais ir bendražygiais. 18 val. šv. Mišios arkikatedroje bazilikoje.

Kronikai 45

„Per 17 metų KGB nesugebėjo likviduoti „Kronikos“ – tai iš tiesų stebuklas žinant, kiek ši represinė mašina turėjo etatinių darbuotojų ir informatorių. Šitas stebuklas buvo galimas tik todėl, kad Lietuvoje buvo žmonių, apie kuriuos pasakyčiau tą patį žodį – „stebuklas“. Po tiek tamsos ir prievartos dešimtmečių buvo žmonių, kurie už Dievą ir Tėvynę, tiesą ir gėrį galėjo paaukoti viską“ (iš arkivyskupo S. Tamkevičiaus atsiminimų knygos „Viešpats mano šviesa“, 2013).