Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Fotografijų paroda „Draugystė ARKOJE“ Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje

Gruodžio 21 d., ketvirtąjį Advento sekmadienį, kaip pranešė VšĮ „Soboro projektai“, Kaune, Šv arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje, atidaryta fotografijų paroda „Draugystė ARKOJE“ . Paroda surengta ARKOS bendruomenės 50-mečio proga ir veiks visą Kalėdų laiką.

„Draugystė ARKOJE“ – tai ARKOS bendruomenės gyvenimą atspindinti fotografijų paroda, kurią organizuoti padėjo mūsų fotomenininkas, šią savaitę apdovanotas Kultūros premija, Gintaras Česonis.

Garsusis Jean Vanier nusprendė kurti bendrus namus su negalią turinčiais žmonėmis. Pradžioje Jean tikslas buvo suteikti pastogę bei dalintis valgiu, bet greit suprato, kad šie žmonės trokšta patirti bendrystę ir pripažinimą per draugystę su „normaliu“ žmogumi. ARKOJE yra dalijamasi savo gyvenimu su žmonėmis, turinčiais negalią (vadinamais bičiuliais) ir stengiamasi atskleisti jų vertę visuomenei.

Šiuo metu yra 147 Arkos bendruomenės 35 pasaulio šalyse, penkiuose kontinentuose. Lietuvoje ARKOS bendruomenių yra dvi – jau 10 metų veikianti „Betzata“ (šalia Vilniaus, Čekoniškių km.) ir „Šviesos dirbtuvėlės“ Kaune. „Šviesos dirbtuvėlės“ veikia Dienos centro pagrindu, kur neįgalus asmuo patiria bendrystę dirbdamas kartu su draugu prasmingą darbą, kartu melsdamasis, švęsdamas ir keliaudamas.

Kviečiame ne tik susipažinti su aplink Kalėdų eglutes esančiomis fotografijomis, bet ir apsilankyti „Šviesos dirbtuvėlėse“, Pienių g. 3, Kaune, ir bent jau išgerti arbatos su žmogumi, kuris tik iš pirmo žvilgsnio atrodo ligotas, bet iš tikrųjų yra savaip Dievo apdovanotas.

Tebūna ši paroda - kvietimas dėkoti Dievui už brangiausią dovaną - GYVENIMĄ!

VšĮ „Soboro projektai“ informacija