Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2014 m. lapkričio 27 d., ketvirtadienis

Vieša diskusija apie mokslo ir religijos santykį
KUR: Kaunas

Kauno akademinės sielovados bendradarbiai organizuoja ir kviečia į viešą akademinę diskusiją „Mokslinės ir religinės tikrovės pažinimo prieigos“ naujai atidarytame KTU Nacionalinio atviros prieigos MTEP centre (K. Baršausko g. 59, Kaunas). Renginio pradžia – 17 val.

Šlovinimo vakaras


Programa

KTU rektorius prof. Petras Baršauskas. Sveikinimo žodis.

Vyskupas Kęstutis Kėvalas. Sveikinimo žodis.

Doc. dr. Naglis Kardelis. Ar tikėjimas varžo mąstymo laisvę?

Prof. habil. dr. Egidijus Aleksandravičius. Humanitarika ir tikėjimas.

Klausimai ir diskusija.

Ekskursija po MTEP centro patalpas.

Vakaro svečiai:

Doc. dr. Naglis Kardelis – Vilniaus universiteto Filosofijos istorijos ir logikos katedros docentas, Lietuvos kultūros tyrimų instituto Šiuolaikinės filosofijos skyriaus vadovas. Filosofas, filologas, kalbotyrininkas, vertėjas. Moksliniai interesai apima Antikos filosofiją ir literatūrą, įvairias šiuolaikinės filosofijos kryptis, religijos filosofiją, civilizacijų istoriją, kalbotyrą, humanitarinių ir tiksliųjų mokslų santykio problemas. Švietimo ir mokslo ministerijos buvo apdovanotas už straipsnių ciklą apie gamtos mokslus ir humanistiką.

Prof. habil. dr. Egidijus Aleksandravičius – Vytauto Didžiojo universiteto Istorijos katedros profesorius, VDU Išeivijos instituto direktorius. Istorikas, publicistas, kultūros tyrinėtojas, aktyvus visuomenininkas ir viešas intelektualas. Lietuvos istorijos mokslo tautinio komiteto prezidentas, „Atviros Lietuvos fondo“ valdybos pirmininkas, Pasaulio lituanistų asociacijos valdybos narys, Lietuvos istorijos draugijos narys, Žemaičių kultūros draugijos narys.

Renginio metu bus galimybė įsigyti naujai išleistas „Vox altera“ leidyklos knygas religijos ir mokslo tema.

Renginį organizuoja Kauno akademinės sielovados komanda