Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Renginys jaunimui „Kas aš esu?..“ KAJC (2010.01.20)

2010 sausio 21, 13:58

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras, sumanęs kviesti jaunus žmones į savo rengiamus vakarus įvairiomis ugdančiomis ir brandinančiomis temomis kiekvieno mėnesio trečios savaitės trečiadieniais, sausio 20-ąją surengė vakarą tema: „Kas aš esu – Dievo kūrinys ar gamtos išdaiga?“ Šiam vakarui pranešimą buvo parengęs kun. prof. Andrius Narbekovas, VDU Santuokos ir šeimos centro direktorius. Renginys sulaukė ypač gausiai į jį susirinkusio jaunimo susidomėjimo. Dalyvavo studentų, ateitininkų organizacijos narių, daug moksleiviško amžiaus jaunuolių, atvykusių su parapijų jaunimo grupių vadovais iš įvairių ne tik miesto, bet ir kitų arkivyskupijos parapijų. Dar neprasidėjus vakarui, jo rengėjams buvo aišku, jog teks skubiai persikelti į erdvesnę salę, kad visi sutilptų.

Renginys buvo pradėtas linksmu kelių minučių filmuku ir kūrybiniais piešinukais, kuriais atkreiptas dėmesys į svarbų kiekvienam žmogui klausimą, kieno – Dievo ar gamtos kūrinys, o gal tik jos išdaiga jis yra. Pasitelkdamas vaizdo medžiagą kun. A. Narbekovas skleidė jaunimui dieviškąją žmogaus kilmės mintį, jos santykį su evoliucijos teorija, mokslo išradimais, neatsiejamai pabrėždamas Kūrėjo numatytą žmogaus „kilmę“ – gimti dviejų mylinčių vienas kitą tėvų šeimoje. Jaunuoliai gavo svarių argumentų, kurie padėtų jiems geriau orientuotis, koks yra modernių biotechnologijų, vaistų, klonavimo, kontracepcijos, grožio industrijos santykis su žmogaus gyvybe, kuri turi neprilygstamą vertę Dievo akyse ir kuri, deja, stokoja žmogaus pagarbos ir vertės supratimo. Renginio dalyviai pranešimo pabaigoje drąsiai ir aktyviai uždavė pranešėjui rūpimų klausimų aptariama tema.

Vakarą, pasibaigusį šiltu pabendravimu ir arbata, prasmingai apibendrino Saulius Arbočius iš Vilniaus jėzuitų gimnazijos savo liudijimu, pabrėžusiu, kaip svarbu išties įsigilinti, koks nepakartojamas ir Kūrėjui brangus yra kiekvienas jo kūrinys – žmogus. Kad ir žmogui yra duota kūrybos galia, paliudijo Kauno kunigų seminarijos klierikas Nerijus Pipiras, paskaitydamas savo kūrybos eilių.

Pagal arkivyskupijos Jaunimo centro informaciją parengė Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba, info@kn.lcn.lt, tel. 409025