Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Ateitininkų labdaringas pokylis Valstybės atkūrimo dienai ir Ateitininkų organizacijos 100-mečiui paminėti (2010.02.16)

2010 vasario 16, 11:14

Vasario 16-ąją Kauno ateitininkai surengė labdaringą pokylį, skirtą Valstybės atkūrimo dienai ir Ateitininkų organizacijos 100-mečiui paminėti. Renginyje dalyvavo ir proginį žodį tarė akademikas dr. Paulius Subačius, koncertavo žinomi solistai Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, valsų vakarą vedė šokėja Jurgita Česnavičiūtė. Renginys vyko buvusiuose Ateitininkų rūmuose (dab. KTU III rūmai, Laisvės al. 13, Kaunas).

Pasak ateitininkų federacijos nario, vieno iš renginio organizatorių Vytauto Salinio, idėja rengti iškilmingus pokylius, skirtus Valstybės atkūrimo dienai, kilo prieš keletą metų, siekiant atgaivinti geriausias Valstybės švenčių šventimo tradicijas Kaune. Norėta suteikti progą Kauno visuomenei iškilmingai, prasmingai ir linksmai švęsti Valstybės atkūrimo dieną. Renginys skiriamas ne tik ateitininkams, bet ir plačiajai visuomenei. Jau tradiciniu tapusio renginio programoje dalyvauja aukšto lygio menininkai bei kalbėtojai. Renginį apvainikuoja svečių ir dalyvių valsas. Ankstesniais metais vykę renginiai visuomenėje yra susilaukę daugybės teigiamų atgarsių.

Šiemet pokylis pirmą kartą surengtas restauruotoje Ateitininkų rūmų didžiojoje salėje. Tarpukario Lietuvoje Ateitininkų rūmai (dab. KTU III rūmai) buvo vienas iš svarbiausių kultūrinio ir visuomeninio gyvenimo židinių, kultūrinės bei akademinės visuomenės iškilmių ir pobūvių vieta. Ateitininkų rūmuose vykusiuose renginiuose yra lankęsi daug žymių kultūros, mokslo bei visuomenės veikėjų.

Seniausia Lietuvos jaunimo organizacija Ateitininkų federacija šiais metais mini 100-metų įkūrimo jubiliejų. Ateitininkai, kurių organizacijos vienas iš principų yra tautiškumas, visuomet ypatingą dėmesį skirdavo Valstybės atkūrimo šventės Vasario 16-osios minėjimui. Šiais metais Valstybės atkūrimo dienos labdaringas pokylis Kaune tai pat dedikuotas ir organizacijos 100-mečiui, bei yra renginių ciklo, skirto paminėti šiai sukakčiai, dalis.

Renginio metu surinktos lėšos skirtos Ateitininkų šimtmečio stovyklai kurti.

Kauno krašto ateitininkai