Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Jonavoje paminėtas tikybos mokymo Lietuvoje 20-metis (2010.02.05)

2010 vasario 08, 18:50

Jonavoje renginių ciklu paminėtas tikybos mokymo Lietuvoje 20-metis. Sausio 27 dieną, trečiadienį, J. Ralio vidurinėje mokykloje vyko atvira pamoka septintų klasių moksleiviams (mokytoja Inga Kuuzeorg-Petrikonienė) apie kunigystės pašaukimą. Jonavos Šv. apašt. Jokūbo parapijos vikaras kun. Gintaras Blužas papasakojo apie tarnystės Viešpačiui dovaną, kaip ją atrado ir kaip jam dabar sekasi skleisti Gerąją naujieną žmonėms. Buvo atsakyta į mokinių klausimus, papasakota apie gyvenimą seminarijoje.

Sausio 28 dieną, ketvirtadienį, Šv. apašt. Jokūbo parapijos salėje įvyko rajono pradinių klasių (3–4 kl.) moksleivių viktorina-konkursas „Šv. Kalėdų žvaigždė“. Nugalėtojais tapo Jonavos pradinės mokyklos ugdytiniai (mokytoja Jūratė Bagdonavičienė). Mokiniai ne tik varžėsi atlikdami užduotis, bet ir turėjo unikalią galimybę pamatyti bažnyčios požemius, aplankyti juose įkurdintą grafų Kosakovskių, Jonavos bažnyčios fundatorių, kriptą.

Renginių ciklas, skirtas tikybos mokymo 20-mečiui Lietuvoje paminėti, baigtas iškilmingu renginiu vasario 5 dieną. Šv. apašt. Jokūbo bažnyčioje Jonavos dekanas kun. A. Mikitiukas aukojo šv. Mišias, o paskui Jonavos kultūros centro Didžiojoje salėje vyko rajono mokyklų ugdytinių. talentų šventė-konkursas „Iš tavo rankos, o Dieve“. Renginį organizavo Jonavos katechetikos metodinis centras (vadovė Inga Kuuzeorg-Petrikonienė). Konkursą laimėjo dainą apie vaikystę atlikęs darželio-mokyklos 4 klasės moksleivis Deividas Kapitonovas,. Taip pat už ypatingą talentą apdovanota R. Samulevičiaus pagrindinės mokyklos moksleivė skaitovė Erika Šelgauskaitė. Nedidelį koncertą susirinkusiems dovanojo Jonavos Šv. apašt. Jokūbo parapijos grupė „Metanoia“. Šventėje sveikinimo žodį tarė Jonavos rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus atstovai, rajono mokyklų kolektyvai, Kauno arkivyskupijos katechetikos centro darbuotojai. Jonavos dekanas kun. A. Mikitiukas už nuoširdų darbą tikybos mokymo srityje padėkojo buvusiems ir esamiems mokytojams, įteikė jiems gėlių ir padovanojo knygų.

Birutė Steponavičiūtė