Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

2010 m. „BAŽNYČIOS KRONIKOS“ fondo apdovanojimai

2010 gegužės 11, 23:09

Artėjant 44-ajai Pasaulinei komunikavimo dienai, taip pat švenčiamų Kunigų metų ir Lietuvos laisvės atgavimo dvidešimtmečio proga arkivyskupas Sigitas Tamkevičius Kauno metropolijos kunigų simpoziumo pabaigoje įteikė kasmetinius „Bažnyčios kronikos" fondo apdovanojimus žurnalistams. Šiais metais jie skirti dviem kunigams:

Kunigui marijonui Vaclovui Aliuliui – už nepamainomą indėlį į katalikiškąją žiniasklaidą, įvairių leidinių steigimą, globą ir rėmimą, ir tėvišką žurnalistų redaktorių pamainos ugdymą, už talentingos publicistikos pavyzdį, tikslią faktografiją, persmelkiamą taiklaus komentaro ir nušviečiamą švelnaus dzūkiško humoro, už autentiškai reiškiamą Bažnyčios mokymą įvairios pakraipos žiniasklaidoje, už dosnų dalijimąsi erudicija ir turtingos kalbos dovana puoselėjant terminiją ir populiarinant Šventąjį Raštą, o labiausiai – už uolų apaštalavimą ir kunigiškojo gyvenimo liudijimą.

Kunigui pranciškonui Juliui Sasnauskui – už aistringą Kristaus ieškojimą ir sykiu Dievo Žodžio skelbimą ne tik iš sakyklos, bet ir šiuolaikiniuose areopaguose, o ypač – radijo bangomis, už nuoširdų dalijimąsi savo dvasinės kelionės patirtimi nebijant aštriai ir egzistenciškai kelti tikėjimo, ištikimybės ir laisvės klausimus ir už tiesų bei atvirą požiūrį apmąstant dvasinės tėvystės ir kunigiškosios tapatybės  prasmę mūsų dienomis.

Apdovanotieji tarė padėkos žodį. T. V. Aliulis trumpai paliudijo, sakydamas, kad savo tarnyste jautėsi visur reikalingas („joks kankinys, šioks toks darbininkas“) ir niekur jam nebuvę blogai; ypač pasidžiaugė, matydamas daug jaunų kunigų, o sutarimo tarp kartų, jo manymu, turėtų pirmiau ieškoti vyresnieji. Pasak kun. J. Sasnausko OFM, šis apdovanojimas jam ypač brangus, nes susijęs su „Kronikos“ vardu – jos jaudinančio tikrumo šiandien turinti pasimokyti visa žiniasklaida.

„Bažnyčios kronikos“ fondo ankstesnių metų apdovanojimų laureatai: http://kaunas.lcn.lt/naujienos/,1493

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba,

Rotušės a. 14A, LT-44279 Kaunas, tel. (37) 40 90 25, el. p. info@kn.lcn.lt