Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Krikščioniška vaikų ir jaunimo stovykla prie Dubysos (2010.06.21–26)

2010 liepos 16, 09:27

Šiemet, kaip pernai, birželio 21–26d.Vilkijos gimnazijos mokinių pageidavimu Vilkijos parapijos klebonas kun. Virginijus Dudonis organizavo vaikų ir jaunimo stovyklą prie Dubysos. Šiemet stovyklauti atvyko ir grupelė mokinių iš Čekiškės Prano Dovydaičio vidurinės mokyklos. Susirinko šauni 33 mokinių kompanija.

Palapines ir lauko virtuvę pastatė Kauno SKAT kariai. Kad stovyklautojams nepritrūktų sotaus ir skanaus maisto, rūpinosi Vilkijos verslininkai, Kauno raj. savivaldybė ir Vilkijos pastoracinės tarybos nariai. Nors geri orai stovyklautojų nelepino, buvo spėta kūrybiniais darbais papuošti stovyklavietę, apsilankyti Belvederio dvare, užkopti ant Seredžiaus piliakalnio. Savo žinias mokiniai išmėgino religinių žinių viktorinoje. Religinį užsiėmimą vedė atvykusi pastoracinės tarybos narė Aurelija.

Užteko laiko ir laisvalaikiui. Vieni meškeriojo, kiti žaidė sportinius ir judriuosius žaidimus. Orams bjūrant stovyklautojų gretos pamažu retėjo, kol paskutiniam – išleistuvių – vakarui liko 9 ištvermingiausieji. Vaišindamiesi vienos mamos atvežtu tortu, saldainiais vaikai džiaugėsi smagiai praleistu laiku, naujomis pažintimis ir prašė klebono, kad tokią stovyklą organizuotų ir kitą vasarą.

Virginija ŽIOBIENĖ, Vilkijos gimnazijos tikybos mokytoja