Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Įgulos bažnyčioje paminėtas Lietuvos policijos dvidešimtmetis (2010.10.02–03)

2010 spalio 06, 08:00

Spalio 2–3 d. Kauno Įgulos bažnyčioje buvo švenčiami Šv. arkangelo Mykolo tituliniai atlaidai. Jų metu paminėtas ir Lietuvos policijos dvidešimtmetis.

Spalio 2-ąją, Angelų Sargų dieną, buvo meldžiamasi už tarnyboje žuvusius ir rizikingą bei pasiaukojamą darbą dirbančius Lietuvos policijos pareigūnus. Liturgijai vadovavo Lietuvos kariuomenės ordinaras Gintaras Grušas, koncelebravo Vilniaus, Kauno, Telšių, Marijampolės, Alytaus apskričių kapelionai: kun. Aušvydas Belickas, kun. Tomas Karklys, kun. Remigijus Saunorius, kun. Remigijus Gaidys, kun. Sigitas Bitkauskas. Homilijoje vysk. G. Grušas priminė, kad šiemet minime Lietuvos Nepriklausomybės bei Lietuvos policijos dvidešimtmetį, ir ragino dėkoti Dievui už laisvės dovaną. Trumpai apžvelgęs angelų nuopuolio ir Jobo istorijas, jis akcentavo, kad esame pašaukti būti ištikimi, nuolat rinktis gėrį ar blogį. Dievas mus globoja, kai vykdome savo pareigas. Nepaisant aplinkui ir mumyse esančio blogio, reikia išlikti viltingiems, nes nusivylimas neleidžia tinkamai naudotis laisvės dovana. Ganytojas linkėjo naudotis laisve, rinktis gera ir dažniau pasitelkti geriausią ginklą prieš puikybę – nuolankumą.

Pasibaigus šv. Mišioms Angelų Sargų dienos proga Vienybės aikštėje buvo surengta Policijos ir visuomenės šventė.

Spalio 3 d. Įgulos bažnyčioje buvo meldžiamasi už statutinėse organizacijose dirbančius karius, tarnautojus bei pareigūnus. Liturgijai vadovavo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto kapelionas kun. Artūras Kazlauskas,  koncelebravo Įgulos bažnyčios rektorius kun. Tomas Karklys. Po šv. Mišių aikštėje prie bažnyčios buvo laiminami vairuotojai ir jų transporto priemonės. Policijos pareigūnai ir jaunieji policijos rėmėjai dalijo informaciją apie saugų elgesį keliuose ir atšvaitus. Vyko Kauno apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Lietuvos medikų studentų asociacijos (LIMSA) ir Lietuvos automobilių Kelių direkcijos akcija „Saugokime vieni kitus kelyje“.

Svetlana Adler-Milulėnienė, LSMU sielovados koordinatorė