Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Malda už Kauno universitetų bendruomenių mirusiuosius

2010 lapkričio 16, 09:59

Lapkričio pirmąją savaitę tradiciškai už mirusius buvo meldžiamasi Kauno universitetuose. Kauno technologijos universiteto akademinės sielovados bendradarbiai pakvietė visus universiteto studentus ir dėstytojus į Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią. Buvo aukojamos šv. Mišios už mirusius, kurių sąrašas buvo sudarytas iš prašymų, visą savaitę gausiai siųstų į elektroninį paštą. Liturgijai vadovavo VDU kapelionas Linas Šipavičius, koncelebravo KTU kapelionas kun. Petras Pich.

Vytauto Didžiojo universiteto  koplyčioje šv. Mišios buvo aukojamos dvi dienas; vieną dieną jos aukotos Katalikų teologijos fakulteto  koplyčiose. Liturgijai vadovavo kapelionas kun. L. Šipavičius. Homilijoje jis kalbėjo, kad mums sunku išlydėti mirusį artimą, tačiau tikinčiam žmogui visada išlieka viltis, kad amžinybėje vėl susitiksime.

Lietuvos sveikatos mokslų universitete šv. Mišios už mirusius aukotos universiteto klinikų Šv. Luko koplyčioje ir LSMU centrinių rūmų koplyčioje. Homilijoje LSMU kapelionas kun. A. Kazlauskas kalbėjo, kad Vėlinių žvakės turi mums priminti Velykų nakties laužą – Prisikėlimo šviesą. Kapelionas linkėjo, kad per Vėlines ir mūsų gyvenime būtų šviesu ir šilta ne nuo žvakių, o nuo Jėzaus, kuris visada yra šalia.

Svetlana Adler-Mikulėnienė