Arkivyskupijos kronikos nuo 2002 m. archyvas

Akcijos „Parama naujagimiui“ aukcionas Katalikų teologijos fakultete (2010.12.07–10)

2010 gruodžio 11, 14:14

Gruodžio 7–10 d. ketvirtą kartą vyko gerumo ir paramos neišnešiotiems naujagimiams akcija „Naujagimio gerovė – mūsų ateitis“, kurią surengė Vilniaus kooperacijos kolegijos Kauno skyrius, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Neonotologijos klinika, Labdaros ir paramos fondas, bendradarbiaudami su įvairiomis organizacijomis, tarp jų ir akademine sielovada. 

Kasmet Lietuvoje pasaulį išvysta apie du tūkst. mažylių, kuriems gyvybiškai reikalinga ypatinga tėvų meilė ir medikų globa bei priežiūra. Kasmet daugėja ir dvynukų bei trynukų. Jei prieš penkerius metus Kauno Klinikose jų gydyta 42, tai 2009 m. šis skaičius perkopė 100. Šių metų akcijos metu surinktos lėšos buvo skiriamos medikų ir mažylių svajonės įgyvendinimui – funkcinės dvynių lovelės įsigijimui, kurioje gali tilpti ir trynukai.

Gerumo ir paramos akcija rengta etapais. Vienas jų buvo aukcionas VDU KTF Didžiojoje auloje. Mugėje visi norintys galėjo įsigyti kalėdinės atributikos, rankdarbių ir taip paremti gerumo akciją. Aukciono ir loterijos metu buvo parduodami paveikslai, keramikos dirbiniai, ikonos kopija. Šių metų naujiena – nematerialūs dalykai, tokie kaip bilietai į teatrą bei originalūs universitetų kapelionų pasiūlymai: „Dziudo imtynių paslaptis“, kurią atskleidė VDU kapelionas kun. Linas Šipavičius, Macarena šokio pamoka su KTU kapelionu kun. Petru Pichu ir ekskursija 5 žmonių grupei „XXI a. katakombos – pasaulis neregio akimis“ su LSMU kapelionu kun. Artūru Kazlausku.

Svetlana Adler-Mikulėnienė,
LSMU akademinės sielovados koordinatorė