Kaune vyko Rachelės vynuogyno rekolekcijos (2016 11 18-20)
Paskelbta: 2016-11-25 12:49:18

Lapkričio 18–20 d. Pranciškonų svečių namuose „Domus Pacis“ vyko Rachelės vynuogyno rekolekcijos. Tai jau šeštos tokio pobūdžio rekolekcijos Kauno mieste. Jos skirtos moterims ir vyrams / šeimoms, kurios yra patyrusios kūdikio netektį dėl aborto / persileidimo ar kitų priežasčių, išgyvena netekties skausmą. Rekolekcijas vedė kunigas Arnoldas Smalstys ir savanorių komanda: Aušra Bačėnė, Audra Filipavičienė, Giedrė Širvinskienė ir Nijolė Jegorovienė. Sulaukta dalyvių ne tik iš Kauno, bet ir Vilniaus, Kelmės.

Įprastai, patyrus kūdikio netektį dėl aborto ar persileidimo, neišgedėjus šio sielvarto, į gyvenimą žvelgiama praradimo žvilgsniu arba sielvarto jausmai nustumiami – tam, kad būtų galima gyventi kasdienybėje. Ši netektis yra tarsi pasekmė vaikystėje nepatirtų meilės santykių su mama / tėčiu ar dėl kitų traumų. Abortas – tai nesąmoningas patvirtinimas tų skaudžių patirčių, kad esu verta/as tik skausmo. Tam, kad gytų netekties skausmas, reikia nemažai laiko ir rūpesčio. Rachelės vynuogyno rekolekcijos būtent ir yra ta saugi skausmo gijimuo vieta, o didžiausia vertybė – tikėjimas, rūpestis ir meilė palydint dalyvius netekties ir susitaikymo kelionėje.

Rekolekcijų metu buvo kviečiama sugrįžti prie skaudžios (dažnai neįveiktos ar „išstumtos“) netekties, išgedėti, atvirai išreikšti jausmus ir gyti Viešpaties meilėje. Šių rekolekcijų metu buvo atsisveikinta su 39 kūdikiais.

Keletas dalyvių atsiliepimų:

– Aš nieko panašaus nesu patyrusi. Prie mano skausmo buvo prisiliesta švelniai, su meile. Galėjau verkti, daug verkti.
– Dėkoju visai komandai už rūpestį ir kelionę per mano gyvenimą kartu. Ir vėl susigrąžinau jausmą, kad esu Mama. Nors iš didelės baimės praradau savo sūnų.
– Mūsų šeimai šios rekolekcijos padėjo suprasti vienam kitą ir jautriau žvelgti į vienas kito gyvenimo istoriją.

Rekolekcijas parėmė Lietuvių katalikų religinė šalpa ir Vokietijos katalikų akcija Renovabis.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune