Kauno arkivyskupui emeritui Sigitui TAMKEVIČIUI suteiktas Lietuvos šaulių sąjungos Garbės šaulio vardas (2017 06 27)
Paskelbta: 2017-06-27 14:28:52

Birželio 27 dieną arkivyskupijos kurijoje Kauno arkivyskupui emeritui Sigitui Tamkevičiui buvo įteiktas Lietuvos šaulių sąjungos Garbės šaulio vardo ženklas. Šis apdovanojimas arkivyskupui suteiktas Lietuvos šaulių sąjungos vado atsargos pulkininko leitenanto Liudo Gumbino įsakymu už tarnystę Lietuvai ir Šaulių sąjungos vertybių puoselėjimą. Apdovanojimą įteikė kurijoje apsilankę Šaulių sąjungos vadovai.

Garbės šaulio ženklo apdovanojimas teikiamas ne tik Šaulių sąjungos nariams, bet ir kitiems Lietuvai nusipelniusiems asmenims, o jo teikimo tradicija siekia Šaulių sąjungos istoriją dar prieškario Lietuvoje. Šaulių sąjunga artėja į savo gyvavimo šimtmetį Lietuvoje – šiemet švenčia 98-ąsias įkūrimo metines. Pernai Garbės šaulio vardas buvo suteiktas buvusiam Lietuvos Prezidentui Valdui Adamkui.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

 

Ganytojo žodis

Kūrėjas mus kalbina į savo bendrystę, skatina domėtis kitu žmogumi ir bendruoju gėriu. Esame kviečiami atsiliepti į Dievo kalbinimą, į tą švelnų ir kartu tvirtą balsą. Mums reikalingas konkretus ir aiškus apsisprendimas priimti Dievą į savo širdį ir leistis Jo vedamiems.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune