Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2018 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

PASAULINĖ VARGSTANČIŲJŲ diena: „Šis vargšas šaukėsi, ir Viešpats išgirdo“

2018 Vargstančiųjų diena

Lapkričio 18 -ąją, sekmadienį, popiežiaus PRANCIŠKAUS kvietimu švenčiame Pasaulinę vargstančiųjų dieną. Šią dieną pirmąkart minėjome 2017 metais, užbaigdami Gailestingumo jubiliejų.

„Šią Pasaulinę dieną esame kviečiami sukonkretinti psalmės žodžius: „Vargšai valgys, kiek norės, ir bus sotūs“ (Ps 22, 27). Žinome, kad Jeruzalės šventykloje po aukojimo apeigų vykdavo pokylis. Daugelyje vyskupijų tokia patirtis praėjusiais metais praturtino pirmos Pasaulinės vargšų dienos šventimą. Daugelis patyrė namų šilumą, šventiško valgymo džiaugsmą ir solidarumą tų, kurie panoro paprastai ir broliškai pasidalyti valgiu. Norėčiau, kad ir šiais metais bei ateityje ši diena būtų švenčiama ženklinama džiaugsmo dėl atgauto gebėjimo būti drauge. Melstis drauge bendruomenėje ir dalytis valgiu Viešpaties dieną yra patirtis, grąžinanti mus į pirmųjų krikščionių bendruomenę <...>“.

Iš popiežiaus Pranciškaus 2018 m. žinios „Šis vargšas šaukėsi, ir Viešpats išgirdo“ >>

Lapkričio 18 d. sekmadienį šv. Mišiose esame kviečiami į bendrą maldą su visa Bažnyčia už skurstančius ir vargstančius tiek mūsų šalyje, tiek pasaulyje. Bendruomeninė malda >>