Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2020 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

NEGIMUSIO KŪDKIO DIENAI PAMINĖTI – malda Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje
KUR: Kaunas

Lapkričio 23-iąją, NEGIMUSIO KŪDIKIO dieną, kviečiame šeimas, moteris, medicinos darbuotojus vienytis maldos bendrystėje. 1955 m. lapkričio 23 d. Lietuvoje tuometinio sveikatos apsaugos ministro įsakymu buvo įteisinti abortai. Dėl šio sprendimo ir propagavimo, jog negimęs kūdikis nėra žmogus, tūkstančiai moterų pasirinko abortą.

„Mokyti priimti silpnuosius, kurie mus kartais vargina ar erzina, praktiškai neįmanoma, jei neginamas žmogaus embrionas, net jei jo gimimas keltų nepatogumų ar sunkumų: „Praradus asmeninį ir visuomeninį jautrumą naujai gyvybei, nuvysta ir kitos visuomeniniam gyvenimui naudingos priėmimo formos“ (Laudato si , 120 sk.).

Lapkričio 22 d. (sekmadienį) ŠVČ. MERGELĖS MARIJOS ĖMIMO Į DANGŲ (VYTAUTO DIDŽIOJO) BAŽNYČIOJE (Aleksoto g. 3) bus aukojamos šv. Mišios už negimusius kūdikius.

16 val. Švč. Sakramento adoracija

17.30 val. Rožinio malda

18 val. šv. Mišios

...

Pokalbis su kunigu, užtarimo malda, išpažintis gali padėti išgyventi netekties liūdesį ir atsisakyti sunkios praradimo naštos, ir, galbūt, išsklaidyti abejones ir ryžtis priimti naują gyvybę. Pagalba išgyvenant krizinį nėštumą, patyrus persileidimą, abortą ar kūdikio netektį teikiama Kauno arkivyskupijos šeimos centre. Tel. 8 686 964 55, el. p. laukimas@lcn.lt Kasdien skelbiamus liudijimus galite skaityti Kauno arkivyskupijos Šeimos centro FB paskyroje www.facebook.com/kaunosc

Kauno arkvyskupijos Šeimos centro informacija