Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2024 m. spalio 20 d., sekmadienis

Pasaulinė misijų diena

...

Spalį Bažnyčia švenčia Pasaulinę misijų dieną ir visą mėnesį skiria Bažnyčios misijiniam pašaukimui apmąstyti, meldžiasi už misijas ir misionierius.

Spalio 20-ąją švenčiame Misijų sekmadienį ir 98-ąją Pasaulinę misijų dieną. Šio sekmadienio rinkliava bažnyčiose skiriama Bažnyčios misijoms įgyvendinti.

2024 m. Pasaulinei misijų dienai popiežius Pranciškus skiria savo Žinią, pavadintą „Eikite ir kvieskite visus į vestuves“ (plg. Mt 22, 9). Kviečiame skaityti eis.katalikai.lt >>

„Nepamirškime, jog kiekvienas krikščionis yra pašauktas dalyvauti šioje visuotinėje misijoje ir kiekvienoje aplinkoje liudyti Evangeliją, kad visa Bažnyčia kartu su savo Viešpačiu ir Mokytoju nuolat eitų į šiandienos pasaulio „kryžkeles“. Taip, „šiandien Bažnyčios drama yra ta, kad Jėzus nuolat beldžiasi į duris, bet iš vidaus, kad mes jį išleistume! Dažnai esame tokia Bažnyčia [...], kuri neišleidžia Viešpaties, kuri laiko jį kaip „nuosavybę“, nors Viešpats atėjo dėl misijos ir nori, kad mes būtume misionieriai“ (Kalba Pasauliečių, šeimos ir gyvybės dikasterijos surengtos konferencijos dalyviams, 2023 m. vasario 18 d.). Mes, pakrikštytieji, visi būkime pasirengę vėl išeiti, kiekvienas pagal savo gyvenimo aplinkybes, ir pradėti naują misionierišką judėjimą, kaip krikščionybės aušroje!“ (iš popiežiaus Pranciškaus 2024 m. Žinios)

Nuotr. pašaukimų sielovados bendradarbių (20213 m. stovykla)