Tėvai redemptoristai su bendradarbiais dalijasi: NAUJI GIESMIŲ VERTIMAI ir šlovinimo seminaro įrašai
Paskelbta: 2023-11-22 10:51:09

Šiais metais popiežius Pranciškus ragina Bažnyčią rengtis jubiliejiniams 2025 metams ir perskaityti keturias Vatikano II Susirinkimo konstitucijas. Konstitucijos apie liturgiją 7-ajame paragrafe Bažnyčia moko, kad Kristus yra drauge ir tada, kai  kartu meldžiamės bei giedame.

Šv. Cecilijos dieną, kai Bažnyčia mini bažnytinės muzikos globėją, misionieriai redemptoristai su bendradarbiais dalijasi daugiau kaip 30 šlovinimo giesmių, neseniai išverstų iš anglų, ispanų, lenkų bei slovakų kalbų. Šios giesmės jau skamba Alfa ir Samuelio kursuose, evangelizacijos bei misijų renginiuose. Daugumą minėtų giesmių vertė Regina Sabonytė. Darbuodamiesi giesmių tarnystėje redemptoristai su pagalbininkais yra dalininkai charizmos, tikintiesiems suteiktos per Bažnyčios daktarą šv. Alfonsą Liguorį – ne tik misionierių, bet ir rašytoją, dailininką bei daugybės giesmių, skirtų misijų darbui, autorių.

Kartu su minėtomis giesmėmis redemptoristai siūlo ir praktinio šlovinimo seminaro, vykusio 2023 m. birželį Kaune, vaizdo įrašus. Šie įrašai gali pasitarnauti kaip ugdymo medžiaga chorams, maldos grupėms ir visiems norintiems giliau pažinti šlovinimo širdį.

Šlovinimo seminaro įrašus galite rasti čia >> 
Giesmių vertimus galite rasti čia >> arba nuskenavę giesmių paskyros QR kodą.

 

Giesmių paskyroje rasite vertimus giedojimui ir skaidres su vertimais bei kitų šlovinimui pravarčių dalykų. Ateityje paskyros informacija bus nuolat pildoma ir atnaujinama.

Daugiau informacijos el. paštu rs.cssr.giesmiu.tarnyste.lt@gmail.com.

Labai džiaugiamės galėdami prisijungti prie giesmių autorių, vertėjų ir šlovintojų bendruomenės dalydamiesi šiuo nedideliu indėliu.


T. Rastislavas Dluhý CSsR

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune