Trečiadienio maldoje – moksleivių tikėjimo ugdytojų padrąsinimas (2024 04 24)
Paskelbta: 2024-04-26 19:06:37

Nuotraukos –  ses. Benediktos Cylikaitės SF

Balandžio 24 d., užbaigiant šio mėnesio trečiadienių maldos susirinkimus, Kauno arkikatedroje bazilikoje rinkosi Kauno arkivyskupijos tikybos mokytojai ir katechetai. Maldos vakaras prasidėjo Švenčiausiojo Sakramento adoracijos malda, kurią vedė tikybos mokytojai.

Vakaro Eucharistijai vadovavo vyskupas Saulius Bužauskas. Homilijoje ganytojas drąsino susirinkusiuosius nebijoti išbandymų, kurie ištinka mus, kai stengiamės mylėti. Šventoji Dvasia ne tik pirmuosius apaštalus, bet ir mus ragina eiti ir skelbti Kristų visomis aplinkybėmis, nešti žinią apie Viešpaties prisikėlimą, apie Jo pergalę prieš mirtį. 

Homilijoje vyskupas S. Bužauskas  su dėkingumu atsiliepė apie mokytojus, su meile, ištverme, rūpesčiu, kantrumu dirbančius su moksleiviais ir atrakinančius jų širdis.

Skaitinius bei Visuotinę maldą skelbę mokytojai kvietė melstis už visus Gerosios naujienos skelbėjus.  

Kitas maldos vakaras su tikybos mokytojais ir katechetais – gegužės 29-osios trečiadienį. 

Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune