Rugpjūčio 28–30 d. CARITAS Lietuvoje kviečia į 6-ąją paramos akciją nuo karo nukentėjusiems Ukrainos gyventojams
Paskelbta: 2023-08-21 11:50:54

Rugpjūčio 28-30 dienomis 30-yje Lietuvos miestelių ir miestų Caritas rinks paramą labiausiai nukentėjusiems Ukrainos žmonėms. Prašomų paaukoti daiktų sąraše – higienos, buities priemonės, mokykliniai reikmenys vaikams, negendantys ilgo galiojimo maisto produktai. Reikalingų daiktų ir paramos rinkimo vietų sąrašai jau skelbiami organizacijos interneto svetainėje www.caritas.lt ( daiktų sąrašas žr. antrame plakate žemiau).

„Ukrainos žmonės kasdien kovoja savuose frontuose: kas gydo grįžusius sužeistus artimuosius, kas po nakties atakų iš po nuolaužų traukia prispaustuosius, kas veža į frontą maisto, kas atokiausiuose sugriautuose kaimuose likusius gyvus pasiekia su maistu, kas patys kovoja – ne tik už savo šalį, bet ir už mus. Visi šie žmonės tikisi, kad mes nenusigręšime, nepavargsime, likimo valiai nepaliksime ligonių, senukų, be maitintojų likusių šeimų, našlaičiais tapusių vaikų. Kad neapsiprasime su karu jam vis tęsiantis ir griaunant nekaltų žmonių gyvenimus“, – sako Lietuvos Carito generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.

Svarbiausius poreikius Lietuvos Caritas derina su Ukrainos karitiečiais, kurie pasiaukojamai darbuojasi priešakinėse pagalbos teikimo linijose, deokupuojamose teritorijose, rūpinasi šalies viduje perkeltais, o taip pat iš emigracijos į Ukrainą grįžtančiais žmonėmis.

Renkamos lėšos bus skirtos apgriautų namų atstatymui, ypatingai senjorų ir šeimų. Vieniems reikia plytų ir cemento, kitiems – langų ar durų, tretiems – medžiagų „kamšyti“ raketų išmuštų skylių.

Vieną nemažą skylę šalia Bučos gyvenančios močiutės Ninos namo stoge Lietuvos karitiečiai išvydo vos pakviesti į kiemą. Ir nors su geradarių pagalba jau buvo sudėti per baisųjį Moščiunų mūšį išdaužyti senolės namo langai, skylę stoge ji tebedangsto, kuo išmanydama.

Du vaikus į mokyklą ruošianti Natalija sako tik su geradarių pagalba šeima atstatinėja suniokotus namus. Žmonės labai dėkingi visiems už pagalbą, bet pripažįsta – žala tokia didelė, kad be paramos daugelis neišsiverstų.

Piniginę paramą Ukrainai galima pervesti į specialią Lietuvos Caritas sąskaitą – LT257300010115125026, paskirtyje nurodant „Parama Ukrainos žmonėms“. Įmonės, galinčios skirti paramą daiktais ar prekėmis, kviečiamos susisiekti el. paštu caritas@caritas.lt

Rugpjūčio 28-30 dienomis planuojamas Carito paramos rinkimas Ukrainai – antras šiemet ir šeštas nuo karo pradžios. Liepą Kyjive lankęsi Carito Lietuvoje atstovai Ukrainos Caritui perdavė 300 tūkst. eurų.

Pasak D. Bukeikaitės, iš viso per Caritą Lietuvoje Ukrainai surinkta daugiau nei milijonas eurų, į skirtingus Ukrainos regionus išgabenta 20 vilkikų reikalingiausių daiktų ir maisto. Paramos krovinių vertė – apie 650 tūkst. eurų . Per vietinį Caritą Ukrainoje ir kitus partnerius Lietuvos žmonių paaukota parama pasiekė Severodonecką, Lvivą, Mostyską, Odesą, Kyjivą ir jo apylinkes, Poltavą, Mykolajevą, Volynę, Dniprą, Donecką.

Ačiū visiems, kurie remia Ukrainą malda, finansiškai, prisidėdami prie paramos rinkimo savanorišku darbu ir informacijos sklaida!

Lietuvos Carito informacija

------

AKCIJOS vietos

DAIKTŲ sąrašas

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune