Kuriasi tradicija – impulsai arkivyskupijos katechetams (2023 09 20)
Paskelbta: 2023-09-25 17:58:18

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro 

Rugsėjo 20 d. Kauno arkivyskupijos katechetai kartu įžengė į naują katechezės sezoną. Susitelkus ir svajota, ir planuota. Suderintos datos tarnystei bei poilsiui. Ačiū Dievui už maldą ir bendrystę prie vaišių stalo.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro dekanatų ir parapijų jaunimo sielovados koordinatorė Monika Žydeliūnaitė moderavo dirbtuves „Realios katechezės metų svajonės, kurios keičia gyvenimus“. Jų metu kiekvienas parapijos katechetas turėjo galimybę: susiplanuoti savo metus; numatyti priemones; apsvarstyti turimus išteklius; pagarsinti komandos formavimo bei kitus klausimus.

Taip pat didelė dovana buvo išgirsti Jonavos Jeronimo Ralio gimnazijos tikybos mokytojos ekspertės bei Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos katechetės Ingos Kuuzeorg-Petrikonienės pasidalijimą apie vaikų ir jaunuolių, priėmusių sakramentus, tolesnį palydėjimą tikėjimo kelionėje.

Šv. Mišių metu vyskupas augziliaras Saulius Bužauskas prisiminė ir savo patirtį, kaip vienas ar kitas išmintingas ir mylintis mokytojo bei katecheto žodis ar veiksmas keitė jo gyvenimą. Ir padrąsino ugdytojus nuolat prašyti išminties, kuri kyla iš Viešpaties.

Žinoma, kaipgi šventė be vaišių! Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro komanda pasirūpino, kad šventei tikrai nieko netrūktų. Virtuvės šefas Antanas Stankevičius ir studijos „Red Rubin Bazilikas“ komanda palepino grilio vakariene.

Kauno arkivyskupijos Katechetikos ir Jaunimo centrų informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune