Šlovinimas bei kunigų egzorcistų malda seminarijos bažnyčioje: Jėzus atneša viltį (2023 10 26)
Paskelbta: 2023-10-27 14:24:05

Spalio 26 d. vakarą, kaip ir kiekvieną paskutinį mėnesio ketvirtadienį, buvome kviečiami stabtelėti maldai ir susikaupimui. Šlovinimo vakaro dalyviai šiugždant rudenio lapams po kojomis rinkosi į Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčią. Kartu dalyvavo ir Lietuvos egzorcistų asociacijos nariai kunigai, kurie šventė šv. Mišias po šlovinimo vakaro.

Maldoje vienijosi „Gailestingumo versmė“ ir „Gyvybės medis“ bendruomenės. Maldą vedė ir šlovino „Gailestingumo versmės“ bendruomenės nariai, kurie ypatingą dėmesį maldoje skyrė mūsų santykiui su Dievu pirmiausia atsiprašydami už abejones, netikėjimą ir netinkamą elgesį, ypač artėjant Visų Šventųjų šventei, kai vyrauja pasimetimas ir didelė dalis žmonių net nepagalvodami įsitraukia į pagoniškų apraiškų turinčius susibūrimus su kaukėmis.

Taip pat maldoje buvo daug padėkos Dievui už tai, ką Jis dovanoja ir kaip pripildo širdis, gyvenimą, veiklas, darbus prasmės ir šviesos.

Šlovinimo vakare melsta ir prašyta Dievo, kad atvertų širdis pažinti Kūrėją, duotų drąsos sekti, skelbti, dalytis ir su atsidavimu vykdyti Dievo valią. Maldoje patikėta Dievui Kauno arkivyskupija, visa Lietuva ir pasaulis, meldžiant taikos ir ramybės bei šviesos.

Šie maldos vakarai „Jei tiki, kad Dievas gali, ateik“ už miestą ir arkivyskupiją, į kuriuos kviečia Misijų bendruomenė „Gyvybės medis”, bendruomenė „Gailestingumo versmė”, Kauno arkivyskupija, tėvai redemptoristai ir Kauno kunigų seminarijos bendruomenė, jau beveik dešimt metų vyksta kiekvieną paskutinį mėnesio ketvirtadienį Kauno senamiesčio bažnyčiose.

Kviečiame jungtis į bendrą maldą – lapkričio 30 d. 18.30 val. Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje. Dievas gali ir laukia kiekvieno atviros širdies.

Misijų bendruomenės „Gyvybės medis” informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune