Misijų mokyklos praktiniame seminare – apie mūsų kūnus kaip dovaną (2024 02 24)
Paskelbta: 2024-02-28 14:04:59

Misijų bendruomenė „Gyvybės medis“ vasario 24 d. organizavo praktinį seminarą tema „Aukų ir atnašų tu nebenori, bet paruošei man kūną" (Žyd 10, 5) Misijų mokyklos alumni dalyviams, kurie gausiai susirinko iš įvairių Lietuvos vietovių.

Slovakų misijų bendruomenės „Rieka zivota" ir „Calvary" komanda vedė seminarą apie judesio vietą krikščioniškame dvasingume, maldoje (asmeninėje ir bendruomeninėje) bei evangelizacijoje. Pagrindinės seminaro temos: mūsų kūnas ir malda; kūno judesiai kaip šlovinimo būdas; bendruomenės malda per judesį.

Vienos svarbesnių žinučių, kurias norėta perduoti, – kad mūsų kūnas nėra tik mūsų sielos buveinė, bet yra dovana. Iš visų Dievo kūrinių tik žmogus yra sukurtas pagal Dievo paveikslą. Ir jis išreikštas ir per kūną. Pats Jėzus pasakė, kad kas mane mato, mato Tėvą. Jėzus atėjo atpirkti viso žmogaus įskaitant ir jo kūną. Kūnas po prikėlimo bus pašlovintas. O apaštalas Paulius kalbėjo, kad šlovinkite Dievą savo kūnu.

Tad seminaro metu dalyviai buvo kviečiami praktiškai išbandyti šią patirtį pasitelkiant įvairias praktikas – šokį, judesį, vėliavas tiek bendrame patyrime, tik individualiame maldos šokyje.

Misijų mokyklos informacija

 

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune