Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2024 m. gegužės 12 d., sekmadienis

KRISTAUS ŽENGIMAS Į dangų (ŠEŠTINĖS). Pasaulinė visuomenės komunikavimo diena

Dievas žengia, gaudžiant šūksniams džiaugsmingiems,
Viešpats, lydimas ragų gaudimo. / ALELIUJA.

Praėjus 40 dienų po Kristaus Prisikėlimo, švenčiame ŠEŠTINES – VIEŠPATIES ŽENGIMĄ į dangų. Šeštinių sekmadienį taip pat minime PASAULINĘ VISUOMENĖS KOMUNIKAVIMO DIENĄ. Šio sekmadienio rinkliava skiriama katalikiškai žiniasklaidai paremti.

------

„Vadinamojo „dirbtinio intelekto“ sistemų raida, kurią apmąsčiau neseniai paskelbtoje Žinioje Pasaulinės taikos dienos proga, taip pat lemia radikalius pokyčius informacijos ir komunikavimo srityje, o per tai keičia kai kuriuos pilietinio sambūvio pagrindus. Šie pokyčiai paveikia visus, ne tik šių sričių specialistus. Spartus nuostabių išradimų, kurių veikimo principų bei galimybių dauguma mūsų neperpranta, plitimas mus ir įkvepia, ir trikdo. Tai neišvengiamai veda prie esminių klausimų: kas vis dėlto yra žmogus, kuo jis ypatingas ir kokia bus šios mūsų rūšies, vadinamos homo sapiens, ateitis dirbtinio intelekto eroje? Kaip galime išlikti visaverčiais žmonėmis ir nukreipti vykstančius kultūrinius pokyčius į gera?“ – klausia popiežius PRANCIŠKUS, kviesdamas tai apmąstyti savo Žinioje 58-osios Pasaulinės visuomenės komunikavimo dienos proga.

Popiežiaus Pranciškaus ŽINIA pavadinta „DIRBTINIS INTELEKTAS IR ŠIRDIES IŠMINTIS: siekiant visapusiškai žmogiško komunikavimo“. Kviečiame skaityti eis.katalikai.lt  >>

...

Nuotr. Juozo Kamensko